Er passen maar liefst 41 mensen in een personenauto, blijkt uit een bizar experiment dat eerder dit jaar werd gehouden.

Er zijn inmiddels al vele recordpogingen ‘auto-proppen’ uitgevoerd, maar de meest recente stamt uit mei. In Rusland kregen ze het voor elkaar om 41 personen in een auto te persen. Dit zijn nog meer opmerkelijke auto-records:
 

 • Een auto duwen doe je niet voor je plezier, maar Aleksandar Chekorov and Aleksandar Smilkov uit Macedonië deden dit maar liefst 24 uur lang. Met succes, want na een dag had de auto – die 860 kilo weegt – maar liefst een afstand van ruim 95 kilometer afgelegd. Daarmee verdienden de twee een plek in het Guinness Book of Records.

   
 • Xie Guizhong uit China heeft mogelijk de sterkste vinger ter wereld. Hij duwde, met slechts één vinger, een auto van 1890 kilo binnen 49 seconden 50 meter naar voren.

   
 • In het Thunderhills raceway park in Californië klonk in september 2014 een oorverdovend geluid. Toen vond namelijk de meest grootschalige autorace ooit plaats, met maar liefst 216 deelnemers. De race duurde 14,5 uur en daarvoor moesten de deelnemende teams 180 rondjes van vijf mijl rijden.

   
 • 89 autowasstraten in Australië en Nieuw-Zeeland probeerden samen om binnen acht uur zoveel mogelijk auto’s te wassen. Het resultaat? 6277 blinkend schone exemplaren.

   
 • Ook in de Renault Twingo passen behoorlijk wat mensen: tijdens een recordpoging in Duitsland in 2006 namen maar liefst 22 cheerleaders plaats in de auto. In de nieuwste editie van de Twingo passen ongetwijfeld nog meer mensen, want er is veel ruimte: zo heeft de achterbak een inhoud van 219 liter (waar in elk geval vier grote boodschappentassen met gemak in passen). Bekijk alle facts en figures in het onderstaande filmpje!
   
Auto records
Auto records