Wie al jong begint met sporten en daar plezier aan beleeft, blijft dat zijn hele leven doen. Ouders kunnen hun kinderen hierbij helpen.

Sporten is goed voor kinderen. Het verbetert hun conditie, gaat overgewicht tegen, is goed voor hun zelfvertrouwen en leert hen omgaan met emoties zoals boosheid en verdriet bij het verliezen. Bovendien maken kinderen al sportend nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Vanaf welke leeftijd?

Je kunt kinderen al vanaf hun vierde jaar laten kennismaken met verschillende sporten. Veel sportscholen en –clubs hebben een speciaal aanbod voor de allerkleinsten, zoals kleutergym en kleuterjudo. Plezier staat hierbij voorop.

Zo blijven kinderen sporten leuk vinden

Kinderen moeten niet te veel gepusht worden: het plezier gaat er snel vanaf als ze druk voelen om te presteren, zeker als ze fysiek en mentaal nog niet helemaal klaar zijn voor de sport. Wil een kind een keer niet naar de training, dan is dat niet erg. Ze moeten zich wél realiseren dat trainen belangrijk is om beter te worden.

Is een kind echt uitgekeken op een sport, probeer dan een andere. Vaak kunnen ze een proefles doen op de club van een vriendje of vriendinnetje.

Geen belemmeringen

Alle kinderen moeten kunnen sporten. Zeker kinderen voor wie het door fysieke, mentale, sociale of financiële oorzaken lastig is om bij een reguliere sportclub aan te sluiten. Daarom steunt Menzis organisaties en initiatieven die belemmeringen wegnemen voor kinderen om te sporten.

Meer weten over een zorgverzekering bij Menzis? Bekijk met de Online PakketCoach welk pakket bij jou past. Liever persoonlijk advies? Bel dan de OverstapCoach. Deze is op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 088 222 49 00.