Een smartphone kan hoge kosten met zich meebrengen. We bellen of appen er niet alleen mee, maar gebruiken de telefoon ook veel voor het sturen van e-mails, het luisteren van muziek en om te videobellen. Hierdoor overstijg je al snel je kostbare databundel.

Daarnaast is ook de aanschaf van een toestel niet goedkoop. Een nieuw toestel kost vaak al 800 euro en de kosten kunnen oplopen tot wel 1.500 euro.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om makkelijk op je telefoonkosten te besparen. Doe je voordeel met deze tips.

1. Neem alleen wat je gebruikt

Er zijn veel mensen die hun telefoon voornamelijk gebruiken voor de internet en data MB's. In dat geval is het zonde om een bundel te kiezen waarbij je veel geld betaalt voor belminuten. Bedenk daarom altijd waarvoor je je telefoon gaat gebruiken en zoek daar een passend abonnement bij.

2. Voorkom een te lage bundel

Je kunt beter kiezen voor een wat duurdere bundel, dan dat je boven je bundel uitkomt. Maandelijks bijbetalen kost je namelijk meer dan een abonnement met wat extra MB’s, sms-tegoed of belminuten.

3. Stel een plafond in

Bij een aantal providers is het mogelijk om een zogeheten 'plafond' in te stellen. Dit houdt in dat je aan kan geven wat je maximaal aan kosten wilt maken buiten je bundel. Heel handig voor ouders die de telefoonrekening van hun kinderen betalen.

4. Doe zoveel mogelijk offline

Veel apps bieden de mogelijkheid om offline gebruikt te worden. Zo kun je in Spotify bijvoorbeeld muziek via wifi downloaden en hier vervolgens offline naar luisteren. Hier gaan dan geen MB's van je databundel af.

Hetzelfde geldt voor apps als Netflix, Storytel, YouTube (Premium) en de kaartenapp Maps.Me. Ideaal voor als je op reis bent en wilt besparen op je dataverbruik.

5. Kies voor een refurbished smartphone met sim only-abonnement

Door de hoge prijs van nieuwe smartphones, kiezen steeds meer Nederlanders voor een refurbished smartphone. Hier zit veel voordelen aan: niet alleen de prijs is aantrekkelijk, ook de kwaliteit doet niet onder aan die van een nieuw toestel. Bovendien zitten er op de meeste refurbished smartphones ook garantie.

In combinatie met een sim only-abonnement ben je vaak goedkoper uit dan bij een nieuw toestel en een abonnement.

Refurbished iPhones voor een scherpe prijs

Bij Forza Refurbished, specialist in refurbished Apple-producten, werkt elk apparaat weer als nieuw. Elk toestel wordt bij binnenkomst door speciale robots gecontroleerd. Deze robots gaan op zoek naar eventuele defecten. Onderdelen die niet meer werken of voldoen aan de kwaliteitseisen van Forza, worden vervangen door ervaren technici. Daarnaast krijg je bij Forza Refurbished twee jaar garantie op een toestel.

Na het professioneel reinigen en verkoop-klaar maken, komt het product voor een scherpe prijs terecht in de webshop. Zo is een iPhone 6S al verkrijgbaar vanaf 179 euro en ben je al vanaf 199 euro eigenaar van een iPhone 7. Forza beschikt over het grootste assortiment refurbished Apple-devices van de Benelux. Kijk op de website voor alle beschikbare modellen.