In de muziekwereld zijn genoeg interessante stelletjes te vinden, maar je hebt altijd baas boven baas. In deze beroemde powerkoppels doen man en vrouw niet voor elkaar onder.

Zet de onderstaande lovesongs aan en lees welke drie koppels aan de top van de wereld staan.

Beyoncé en Jay-Z

Dit muzikale powerkoppel is samen goed voor een geschat vermogen van meer dan een miljard dollar. Wanneer de twee elkaar precies voor het eerst ontmoetten, is niet helemaal duidelijk maar het moet ergens tussen 1997 en 2000 zijn geweest. In 2001 volgde de eerste date en een jaar later de eerste gezamenlijke single Bonnie & Clyde.

In 2003, het jaar dat Crazy In Love uitkwam, verdween het laatste restje twijfel over hun relatie. Vijf jaar later gaven ze elkaar het ja-woord en dochter Blue Ivy zag in 2012 het levenslicht. In juni kreeg het stel een tweeling: Rumi en Sir.

Toch was het niet altijd rozengeur en manenschijn: op het album Lemonade zong Beyoncé over het overspel van manlief. Jay-Z moest diep door het stof op zijn eigen album 4:44 en sindsdien lijkt alles weer koek en ei in de 'Beyhive'.

ZAYN en Gigi Hadid

De relatie tussen voormalig One Direction-zanger ZAYN en model Gigi Hadid is nog betrekkelijk vers. De twee begonnen te daten in 2015 en een jaar later waren ze samen te zien in de video voor ZAYNs Pillowtalk en in een fotoshoot voor tijdschrift Vogue.

Begin dit jaar gooide de 24-jarige Engelsman hoge ogen met het nummer I Don't Wanna Live Forever, dat hij maakte met Gigi's hartsvriendin Taylor Swift. En in juli stond het koppel wéér in Vogue; maar dit keer op de cover.

Hun carrières zitten momenteel in een stroomversnelling. Zij maakte een collectie voor fashionlabel Tommy Hilfiger en loopt de ene na de andere modeshow. Hij heeft net zijn tweede album af en scoorde een gigantische hit met Dusk Till Dawn.

Jonh Legend en Chrissy Teigen

Muziek is de rode draad in het leven van John Legend en Chrissy Teigen. Ze ontmoetten elkaar in 2007 op de set van Johns muziekvideo voor Stereo. Hij had toen al een megahit gehad met Ordinary People en een Grammy op zak voor zijn debuutalbum Get Lifted. In de video speelde een schaarsgeklede Chrissy de hoofdrol. En diezelfde nacht nog belandde de twee bij elkaar in bed.

De rest is geschiedenis: na vier jaar daten vroeg John Chrissy ten huwelijk. Het stel trouwde op 14 september 2013 aan het Comomeer in Italië. In datzelfde jaar was zij opnieuw te zien in een muziekvideo van John. Dit keer in het ultieme liefdesnummer All Of Me, geïnspireerd door hun eigen relatie.

In april 2016 verwelkomde John en Chrissy - naast model inmiddels ook tv-presentatrice, kok en schrijver - hun eerste kindje, dochter Lola Simone Stevens.

Volg Filtr Nederland op SpotifyDeezer of Apple Music en ontdek nieuwe artiesten.