P!nk voert met What About Us al wekenlang de Top 40 aan. Deze vijf liedjes bewijzen dat ze behalve een absolute wereldster ook een gevierd songwriter voor andere artiesten is.

Sinds P!nk - toen nog met kort, roze haar - in 2000 doorbrak met de singles There You Go en Most Girls is ze niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Lady Marmelade, Get The Party Started, Raise Your Glass, Just Give Me A Reason: de lijst met hits is eindeloos. Met What About Us staat P!nk nu al wekenlang op nummer 1 in de Top 40.

Luister naar P!nk in de Filtr Top 40-lijst hieronder en lees voor welke groten der aarde zij liedjes heeft geschreven.

Wat veel mensen niet weten is dat de 38-jarige Amerikaanse ook veel liedjes voor andere artiesten schreef. Kende je deze al?

1. Adam Lambert - Whataya Want From Me
Whataya Want From Me was bedoeld voor P!nks album Funhouse, maar haalde het nét niet. Vervolgens ging American Idol-ster Adam Lambert ermee aan de haal en werd het liedje alsnog een wereldwijde hit. Lambert sleepte er een Grammy-nominatie in de categorie 'Best male pop vocal performance' mee in de wacht, maar moest de winst helaas laten aan Bruno Mars met Just The Way You Are.

2. Celine Dion - Recovering
P!nk schreef dit droevige liedje na de dood van Celine Dions man in 2016. De twee supersterren maakten er geen geheim van dat ze al jaren fan zijn van elkaar. P!nk noemde het zelfs een grote eer om Recovering voor Dion te schrijven.

3. Cher - I Walk Alone en Lie To Me
Toen Cher haar comeback aan het voorbereiden was, vroeg ze P!nk om haar schrijftalent. Twee door haar geschreven nummers kwamen in 2013 op Chers vijfentwintigste album Closer To The Truth terecht: dansvloervuller I Walk Alone en ballad Lie To Me.

4. Hilary Duff - Outside Of You
Toen Outside Of You P!nks eigen album niet haalde, stond Hilary 'Lizzie McGuire' Duff te popelen om het op te nemen voor haar album Dignity (2007). Het is ook meteen het enige liedje op de plaat dat niet door Duff zelf is geschreven.

5. T.I. - Guns And Roses
In dit nummer van de Amerikaanse rapper T.I. is P!nk niet alleen te horen, ze leende er ook haar pen voor. T.I. schreef 120 liedjes voor zijn album Trouble Man: Heavy Is The Head, dus het is eigenlijk een wonder dat Guns And Roses de plaat wist te halen.

Volg Filtr Nederland op SpotifyDeezer of op Apple Music voor de nieuwste hits.