Elektrisch aangedreven fietsen zijn populairder dan ooit. Vorig jaar werden er 400.000 e-bikes verkocht, 40 procent meer dan in 2017. Hierdoor is de elektrische fiets nu zelfs populairder dan de stadsfiets.

Dit blijkt uit cijfers van BOVAG en de RAI Vereniging. Door de stijging in populariteit worden er steeds meer verschillende soorten e-bikes op de markt gebracht. Zoveel zelfs, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.

De oplossing: de E-bike Keuzehulp op Fietsenwinkel.nl. Hiermee kom je er in vijf simpele stappen achter welke elektrische fiets het best bij jou past. Na de korte test krijg je een overzicht met e-bikes die speciaal voor jou zijn geselecteerd.

Hier moet je op letten

Door de E-bike Keuzehulp kom je er ook achter waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe elektrische fiets. Wat voor frame vind je bijvoorbeeld het prettigst? Een herenframe is wendbaarder dan een damesframe of lage instap, maar deze damesframes zijn juist weer makkelijker bij het op- en afstappen.

Ook is het belangrijk waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Ben je van plan om vaak korte stukjes te fietsen? Dan is de hippe, robuuste transportfiets wat voor jou. Voor offroad ritjes leent de elektrische mountainbike zich juist weer perfect. Hiermee kun je op ieder terrein uit de voeten.

Elektrische ondersteuning

Daarnaast kun je kiezen tussen drie soorten elektrische ondersteuning. Een fiets met voorwielmotor is geschikt voor gebruik in vlak landschap. Je krijgt het gevoel alsof je door de motor vooruit getrokken wordt. Met de middenmotor kun je ook heuvels aan doordat de motor krachtiger is en ondersteuning geeft vanuit de trapas. Zie het als een soort extra trap op de pedalen.

Dit zijn de meest voorkomende ondersteuningen, maar er zijn ook e-bikes met een achterwielmotor. Deze fietsen zijn uitgerust met een derailleur en geschikt voor hogere snelheden en heuvelachtig landschap. Deze motor geeft je het gevoel dat je een duwtje in de rug krijgt.

Accutype en lichaamslengte

Door in de E-bike Keuzehulp aan te geven hoe ver je wilt kunnen fietsen met ondersteuning, kan het accutype met de juiste hoeveelheid inhoud voor jou geselecteerd worden. Met een hogere inhoud kun je meer kilometers ondersteunend fietsen, maar deze accutypes zijn wel duurder.

Ook moet je in de test aangeven hoe lang je bent zodat er een aanbod kan worden gecreëerd van e-bikes die het best bij jou passen. Doe hier de E-bike Keuzehulp.