Als er één item genadeloos populair is dit seizoen, dan is het de overknee laars. Niet zo gek, want dit schoeisel is niet alleen een genot voor het oog maar houdt je ook nog eens heerlijk warm. 

Het enige nadeel? Het stijlvol combineren gaat niet vanzelf. Een gevalletje ‘Pretty Woman’ ligt namelijk altijd op de loer. Fashionchick snapt het probleem en helpt je met liefde uit de brand. Daarom laten ze je de mooiste manieren om overknee boots te dragen zien.

Minirok

Een voor de hand liggende combinatie is een minirok met overknee laarzen. Maar deze is zeker niet zonder gevaar. Het geheel kan namelijk ook té sexy worden en dat wil je met deze laars te allen tijde voorkomen.

Kies daarom liever niet voor een gladleren rok met een paar gladleren overknees, dat wordt een beetje veel van het goede. En ook mega hoge naaldhakken zijn gevaarlijk. Wél mooi zijn suède stappers met een iets bredere hak in combinatie met een rok én oversized trui. 

Jeans

De skinny jeans is een beetje in de vergetelheid geraakt maar is in combinatie met een paar overknee laarzen weer helemaal terug van weggeweest. Het is immers de enige jeans die je kunt combineren met je laarzen (die flared jeans krijg je nooit in je laarzen gepropt) dus wat dat betreft gaat -ie de race sowieso winnen. 

Fashionchick vindt de combinatie jeans en overknee laarzen vooral mooi als je er een blazer of lange jas bij draagt. Super stijlvol en lekker warm. Wat wil je nog meer?

Overhemdjurk

Je kunt je overknee boots met gemak met ieder jurkje tot boven de knie combineren, maar onze voorkeur gaat uit naar het overhemd model. Dit voelt lekker nonchalant en is net een stukje stijlvoller dan een gewoon, strakker jurkje. Maar ook een oversized overhemd – desnoods geleend uit de kast van je partner– werkt prima; riem erom en klaar is Kees. 

Midirok

Van alle rokken is de midirok misschien wel de knapste rok om met een paar overknees te combineren. Maar tegelijkertijd is het niet de meest vanzelfsprekende of makkelijke combinatie. Je rok moet namelijk niet te lang óf te kort zijn, maar net een klein stukje over je laars heen vallen.

Maar ook het materiaal van je laarzen en rok is belangrijk. Let vooral op het contrast; combineer je gladleren laarzen met een matte rok of een paar suède laarzen met een glanzende rok. 

Oversized trui

Fashionchick's persoonlijke favoriet: de oversized trui of gebreide jurk in combinatie met een paar laarzen tot over de knie. Dit is de perfecte mix tussen casual en sexy en dat willen we allemaal, toch? Deze combinatie kun je eventueel nog aanvullen met de overhemdjurk, want zo'n klein stukje overhemd dat onder je trui uitpiept doet het best leuk in het geheel. 

Verder shoppen? Download dan de Fashionchick app voor iPhone of Android.

P.S. Fashionchick en Siebel Juweliers trakteren. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op 350 euro shoptegoed om jezelf te verwennen met de mooiste sieraden.