De zomer is definitief voorbij en de winter staat voor de deur. Hoe zorg je ervoor dat je huis in deze koudere dagen zo warm mogelijk blijft?

Extra check

Om er zeker van te zijn dat de verwarming werkt tijdens de écht koude dagen en dat je warm kunt douchen, plan je jaarlijks een onderhoudsbeurt in voor je cv-ketel. Zo ben je verzekerd van een warm én veilig huis. Let er wel op dat je een onderhoudscontract afsluit bij een erkend installateur.

Nieuwe tint

Je geeft je huis een warmere uitstraling door één of meerdere muren in een warme tint te verven. Geeltinten doen denken aan de zon en geven energie. Combineer ze met donkere tinten om een te overheersend effect te voorkomen. Ook oranje is vrolijk en warm. Een kleur als terracotta past in veel interieurs en fleurt de ruimte goed op.

Onder het dekentje

Niets fijner dan tijdens een gure winteravond op de bank kruipen met een pot thee en een goede film. Is het toch nog te fris in huis? Zet de thermostaat dan iets hoger met de Nest Learning Thermostat™. Dat kan gewoon relaxed onder je dekentje op de bank, want deze slimme thermostaat wordt bediend met een app op de tablet of smartphone.

Dikke gordijnen

De juiste gordijnen kunnen niet alleen het huis warmer maken, maar ook de energierekening naar beneden brengen. Een dikke stof als velours werkt isolerend en houdt de warmte goed binnen. Denk er wel aan dat je de gordijnen niet voor de radiator hangt, want dan blijft de warmte hiertussen hangen. Als overdag de zon schijnt, laat de gordijnen dan open, zodat je huis kan opwarmen

Geen tocht

Een goed geïsoleerd huis levert een warme woning op in de winter. De warmte kan dan niet ontsnappen en je voorkomt vervelende tocht. Spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld heel effectief: dit is zo gebeurd, en heeft een groots effect. Essent kan hierbij helpen.