Ga je verbouwen, dan brengt dat vaak een hoop stress met zich mee. Met behulp van deze tips kun je dat (voor een groot deel) voorkomen. 

Licht de buren in

Beter een goede buur dan een verre vriend. Om te voorkomen dat je buren straks verrast worden door het verbouwlawaai en er onenigheid ontstaat, licht je ze van tevoren in. Vergeet ze ook niet uit te nodigen voor de housewarmingparty.

Maak het jezelf gemakkelijk

Een goede organisatie is het halve werk. Maak een heldere planning en denk hierbij aan alle details. Wordt de keuken verbouwd? Zorg dan voor een gasstelletje waarop je tijdelijk kunt koken en improviseer een gezellige eethoek. Regel een plek om te douchen als de badkamer onder handen wordt genomen. Een mobiel toilet kun je huren en is ook prettig voor de klussers in huis.

Verzekering

Je wilt er liever niet aan denken, maar mócht er iets misgaan tijdens de verbouwing, dan kun je beter goed verzekerd zijn. Denk aan een rechtsbijstandverzekering en een opstalverzekering. Check of de aannemer van jouw keuze een CAR-verzekering heeft, zodat eventuele schade die hij veroorzaakt gedekt is.

Hulptroepen

Zelf klussen is misschien de goedkoopste oplossing, maar niet altijd de handigste. Bepaal van tevoren welke klus je zelf kunt uitvoeren en waar je beter hulp bij kunt gebruiken. Misschien kan iemand anders het beter en is de klus sneller geklaard. Zo is het isoleren van je huis een behoorlijk intensieve klus die je beter kunt uitbesteden.

Essent kan hierbij helpen én levert bovendien gratis de registratie van het energielabel, dat de waarde van je huis verhoogt.