Zes op de tien Nederlanders maakt zich regelmatig zorgen over badkamerproblemen, blijkt uit onderzoek van Grohe. Dit zijn de meest voorkomende narigheden in de badkamer. En zo los je ze op.

Schimmel op de muur

Schimmel groeit het best in een vochtige omgeving. De badkamer is dus een walhalla voor schimmel. Maar niet alleen is het een onaangenaam gezicht, het kan ook gezondheidsproblemen zoals eczeem of allergie veroorzaken. Een goede ventilatie is daarom een must.

Zet de deur van de badkamer open tijdens het douchen of badderen of laat mechanische ventilatie plaatsen, die je daarna goed onderhoudt. Een raam in de badkamer? Zet die na het douchen open, zodat de waterdamp naar buiten kan.

Gladde vloer

Tegels zien er fraai uit, maar kunnen spekglad worden als er water op komt. Kies daarom voor een anti-slip-vloer of een anti-slip-mat die een nare val kan voorkomen. Ook een gietvloer is een slimme keuze, omdat deze niet snel glad wordt. De badkamervloer kun je het beste schoonmaken met warm water, zonder schoonmaakmiddel.

Een koude douche

Niets irritanter dan een douchekop waar halverwege je douchesessie ineens koud water uit komt stromen. Grote kans dat je dan een verouderde cv-ketel in huis hebt. Laat deze vervangen door een moderne ketel. Die kan niet alleen meer water tegelijkertijd verwarmen, maar is bovendien stukken zuiniger dan oudere exemplaren.

Via Essent kun je een energiezuinige, veilige en betrouwbare ketel kopen, huren of leasen. De installatie is binnen één dag geregeld en bovendien wordt de oude ketel gelijk afgevoerd.

Een frisse badkamer

Zeker in de winter kan de badkamer vaak fris zijn. Als je alleen op bepaalde momenten verwarming nodig hebt, zoals na het douchen, dan kan kort elektrisch verwarmen (bijvoorbeeld met een IR-paneel in de badkamer) een goede keuze zijn.

Over het algemeen is een radiator, verwarmd door een hr-ketel, het meest energiezuinig. Zorg bovendien voor goede isolatie in de badkamer, zodat er geen tocht naar binnen kan sluipen.