Nu de temperaturen minder worden, zijn weer eerder geneigd om klussen binnenshuis op te pakken. Bijvoorbeeld je huis beter isoleren en ventileren. Dit is zo gebeurd en het levert veel extra wooncomfort op.

Tochtvrij en warm

Als je huis goed geïsoleerd is, blijft je huis warmer in de winter en koeler in de zomer. Een goed idee dus om dat nu aan te pakken, want dan zit je er aankomende wintermaanden warmpjes bij.

- Genieten van een tochtvrij, warm huis? Plaats tochtstrips op de rand van ramen en deuren. Sla ook de brievenbusklep niet over.

- Breng radiatorfolie achter je verwarming – zo gaat de warmte hier niet verloren.

- Plaats een dranger aan de deur. Zo sluit de deur vanzelf, waardoor er geen warmte verloren gaat en je kamer lekker op temperatuur blijft.

- Om je huis goed te isoleren heb je de juiste kennis en materialen nodig. Essent biedt hierbij hulp en kan onder meer dak- en vloerisolatie bij jou uitvoeren. Meer weten?

Frisse en gezonde lucht

Voor een gezonde lucht is goede ventilatie van belang. Vuile en vochtige lucht verdwijnt, om plaats te maken voor verse. Het gevolg: een frisse lucht zodat schimmel, huismijt en andere narigheden geen kans hebben om zich in je huis te nestelen.

- Het is een klus die mensen vaak vergeten: het schoonhouden van de ventilatieroosters. Pak er een stofdoek of stofzuiger bij om stof weg te poetsen of blazen. De roosters zullen vervolgens veel beter ventileren.

- Kruipruimte in huis? Plaats folie voor vochtdichte afsluiting van de bodem. Zo kunnen schadelijke stoffen en vocht lastiger ophopen en zich naar de woonruimte verplaatsen.

- Het is ook mogelijk om een mechanisch ventilatiesysteem aan te (laten) leggen, dat 24/7 lucht zuivert. Zo is een fris huis altijd gegarandeerd. Essent kan hierbij helpen.