Anno 2016 worden huizen steeds intelligenter. Binnen afzienbare tijd zullen de meeste huizen zijn uitgerust met de volgende 'slimme' apparaten.

- Er bestaan koelkasten die je kunt verbinden met een wifi-netwerk. Dankzij camera's in het apparaat kun je via je smartphone overal checken wat er in de koelkast ligt. Weet je meteen of je nog melk en kaas nodig hebt.

- Er bestaan zelfs koffiezetapparaten die aan wifi gekoppeld kunnen worden en een bak dampende koffie zetten, vlak voordat je wakker wordt of thuiskomt.

- Je vindt het in steeds meer woningen: een slimme thermostaat die precies bijhoudt wat je stookt en welke temperatuur het meest ideaal is voor jouw woning. Je kunt hem middels een app op afstand bedienen en alvast de verwarming aanzetten zodat je thuiskomt in een lekker warm huis. Nest Learning Thermostat™ is zo'n slimme thermostaat (en je krijgt 'm nu extra voordelig bij een energiecontract van Essent).

- De slimme rook- en koolmonoxide-melder Nest Protect stuurt via wifi-verbindingen meldingen naar je telefoon en laat zelfs weten wat je moet doen, mocht er een noodgeval zijn.

- Een perfecte sfeer creëer je met verlichting van Philips Hue. Je bedient het licht op je tablet of smartphone en kunt spelen met lichtsterkte en een heel spectrum aan kleuren.

In de toekomst

De ontwikkeling van deze slimme apparaten gaat snel. Binnenkort kunnen we ook genieten van deze handige foefjes in huis:

- Koken mislukt nooit meer dankzij het slimme fornuis. Hij geeft stap voor stap aan wat je moet doen en laat lekkere recepten zien.

- Begin 2019 komt er een apparaat op de markt dat niet alleen je kleding wast, maar ook droogt en vouwt. Zo wordt wassen veel leuker.

- Robotstofzuigers bestaan al, maar de exemplaren van de toekomst zijn nóg slimmer. Ze kunnen analyseren of kamers schoon zijn en hij laadt zichzelf op.