Je kunt heel gemakkelijk energie besparen door zonnepanelen aan te schaffen. Als je nu beslist om voor zonnepanelen te gaan, kun je al in de lente van de voordelen profiteren. Deze mensen gingen je voor:

Milieubewusten

De kans is groot dat mensen die graag een bijdrage leveren aan een beter milieu nadenken over de aanschaf van zonnepanelen. De zonnestroomsystemen leveren namelijk groene energie: bij het opwekken van de energie komen er geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij.

Voor de productie van de panelen is er wel energie nodig uit fossiele brandstoffen, waarbij CO2 vrijkomt. Maar, goed nieuws: al na drie jaar heeft een zonnepaneel de energie opgewekt die nodig was voor de productie van het systeem.

Mensen met (klein)kinderen

Uit onderzoek van Solarwatt blijkt dat 40 procent van de mensen een zonnepaneel cadeau zou willen geven aan hun (klein)kinderen. Je kunt het zien als een groene vorm van een spaarcentje voor de toekomst en daarom is het zeker geen slechte cadeaukeuze. Zonnepanelen leveren namelijk een fijne korting op de energierekening.

De gebruikers wekken dankzij de panelen zelf energie op, waarvoor ze uiteraard verder niet hoeven te betalen. En ze gaan lang mee, zodat ook de latere generaties van de financiële voordelen kunnen genieten.

Bewoners van nieuwbouwhuizen

Wist je dat nieuwbouwhuizen steeds vaker standaard worden uitgerust met zonnepanelen? Dit is bijvoorbeeld al zo in Amsterdam en Utrecht.

Ook plaatsen kopers zelf steeds vaker de panelen op hun nieuwbouwhuizen. Vooral (jonge) gezinnen doen dit, want uit onderzoek van gebiedsontwikkelaar BPD blijkt dat vooral zij een voorkeur hebben voor nieuwbouw. Omdat zo'n woning vaak weinig onderhoud nodig heeft, maar ook omdat het huis veel energiezuiniger is dan een ouder huis.

Is het iets voor jou?

Ook als je niet tot één van bovenstaande groepen behoort, kan de aanschaf van zonnepanelen een goed idee zijn. Het kan namelijk flink wat geld besparen én je wordt zelfvoorzienend in je energie. Hier kun je de postcodecheck doen en kijken wat de zonnepanelen op jouw woning kunnen opleveren.

Laat je ze nu op je dak installeren, dan ben je straks helemaal klaar om te genieten van de eerste lentezon!