Verwarming ontluchten in zeven simpele stappen

Nu de verwarming weer wat vaker aan gaat, is een goed werkende radiator wel zo lekker. Af en toe de druk van de cv-ketel checken, en de verwarming voor het stookseizoen een keer ontluchten, is daarom een goed idee.

Zolang de verwarming goed werkt, lijkt het misschien niet nodig hem af en toe te controleren. Maar ook een goed werkende verwarming vraagt een beetje onderhoud. Ten eerste verdwijnt er in de loop van de tijd altijd wat water uit de radiatoren. Ligt de druk van de ketel onder 1 bar dan moet deze bijgevuld worden.

Radiator blijft gedeeltelijk koud

Ten tweede kan er lucht in de radiator zitten. Geborrel, getik en andere gekke geluiden zijn het sein dat er ontlucht moet worden. Het is ook een teken als de radiator (gedeeltelijk) koud blijft. Want waar lucht zit is geen ruimte voor warm water. En dat kost onnodige energie.

Een ontluchtingssleutel, een oude handdoek en een kwartiertje tijd is alles wat je nodig hebt om energie te besparen.

Op de website van Essent staan handige checklists en video’s om in zeven simpele stappen de verwarming te ontluchten of de cv-ketel bij te vullen. Handig om bij de ketel te bewaren voor een lange comfortabele winter.

Essent gelooft in een comfortabel thuis voor iedereen. Het huis van onze klanten is eigenlijk de belangrijkste plek in hun leven. Dat wil je van alle mogelijke comfort en gemakken voorzien. Zonder dat dat al te veel moeite kost, onbetaalbaar wordt of puur om de technologie draait. Daarom helpen we onze klanten zo moeiteloos mogelijk het comfort thuis te verhogen, inspirerend en praktisch. En vanzelfsprekend duurzaam. Comfortabel geregeld door bekende partners/installateurs uit de buurt. Vertrouwd en dichtbij. Essent levert veel meer dan stroom en gas… Essent levert comfort thuis.
Tip de redactie