Dat het verzorgen van je gebit belangrijk is, weten veel Nederlanders wel. Het poetsen van je tanden is namelijk een van de belangrijkste dingen om je mond gezond en schoon te houden. Maar waarom eigenlijk?

1. Tandplak verwijderen
Om je mond gezond te houden is het belangrijk om tandplak te verwijderen. Tandplak is het witgele laagje dat ontstaat op én tussen je tanden en kiezen en op de overgang naar je tandvlees.

Het bestaat uit bacteriën en producten van bacteriën. Deze bacteriën zetten suikers en zetmeel in je mond om in zuren. En juist deze zuren lossen het glazuur op je tanden en kiezen op en zo ontstaan er gaatjes. Door twee keer per dag twee minuten te poetsen met een fluoridehoudende tandpasta hoef je geen gaatjes te krijgen.

2. Ontstoken tandvlees voorkomen
Tandplak is ook de veroorzaker van ontstoken tandvlees. Want als je de plak niet goed wegpoetst, zorgen de bacteriën uit de plak ervoor dat je tandvlees ontstoken raakt. De ontsteking kan zich uitbreiden en dan wordt het daaronder gelegen kaakbot aangetast. Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat je tanden en kiezen los kunnen gaan staan.

Gebruik de juiste tandpasta

Het is dus belangrijk om twee keer per dag twee minuten je tanden te poetsen om gaatjes en ontstoken tandvlees te voorkomen. Met welke tandpasta je poets is ook heel belangrijk. Welke soort tandpasta het best werkt, verschilt per gebit.

Voor het hele gezin heeft elmex® producten die een effectieve bescherming bieden tegen cariës (gaatjes). Er zijn productlijnen voor gevoelige tanden, anti-cariës, extra glazuurbescherming en voor het kindergebit dat in elke nieuwe fase een passende verzorging nodig heeft. Ze streven naar gezonde tanden, een leven lang.