Een gemiddelde HR-, IT- of serviceafdeling handelt dagelijks een grote hoeveelheid vragen af. De expertise van de medewerkers zit in het oplossen van uitdagende vragen, maar veel tijd wordt besteed aan standaard vragen. 

Een extra FTE erbij is niet altijd de meest effectieve oplossing. Het inwerken van een nieuwe collega vergroot eerder de druk. Een oplossing kan simpeler zijn; een chatbot.

Digitale collega

Kunstmatige intelligentie en big data behoren reeds tot de dagelijkse realiteit van menig bedrijf. Zo maakt kunstmatige intelligentie het mogelijk om zelfs taken van mensen over te nemen. Toch blijkt de drempel om een digitale collega aan te nemen vaak nog hoog.

Zonde, want digitale collega's in de vorm van chatbots kunnen de werkdruk al snel verlagen. Zo kun je een bot bijvoorbeeld routinematige vragen van andere collega's laten beantwoorden via Skype for Business, Facebook, Slack, Messenger, je website of intranet. En dat 24 uur per dag. 

Veel gehoord bezwaar daarbij is dat dit contact niet persoonlijk is. Maar door de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie kunnen moderne chatbots ook kletsen over koetjes en kalfjes. Denk aan vragen als 'waar kom je vandaan?' en 'hoe laat is het?' Deze smalltalk is een cruciaal onderdeel van iedere moderne chatbot. Dit zorgt er namelijk voor dat een bot gemakkelijker geaccepteerd wordt door gebruikers. 

Chatbot als abonnement

e-office maakt het mogelijk om online een chatbot, op abonnementsbasis, af te nemen: een baas, oftewel 'Bot-as-a-Service'. Zo stellen ze organisaties in de gelegenheid een chatbot op eenvoudige en betaalbare wijze binnen de organisatie te implementeren.

Klaar voor de volgende stap? 

Als je klaar bent voor een volgende stap, kun je de bot voeren met specifieke content. Zo heb je in een mum van tijd bijvoorbeeld een HR-baas, IT-baas, facility-baas, huisstijl-baas, event-baas, onboarding-baas of een storing-baas voor een vaste prijs, zonder tussenkomst van mensen. En natuurlijk horen daar ook rapportages, back-ups en een dashboard bij. 

Ga naar e-office.com/oplossingen/baas om het gemak van baas 30 dagen gratis te ontdekken.