Tegenwoordig heb je voor het kopen van een huis eigen geld nodig. Wanneer je nu geld opzij zet voor later, kom je al een stapje dichterbij het kopen van jouw droomhuis. Met vijf tips van het Nibud helpen wij je op weg om geld opzijzetten makkelijker te maken. Op deze manier kom je sneller tot jouw doel, een eigen droomhuis.

Tips om makkelijk geld opzij te zetten voor jouw droomhuis

 1. Zet maandelijks een vast bedrag opzij
  Snel een mooi bedrag opbouwen doe je door iedere maand een vast bedrag opzij te zetten. Wat is voor jou een realistisch bedrag om opzij te zetten? Leg jouw inkomsten en uitgaven naast elkaar en bepaal welk bedrag je maandelijks kan missen.

 2. Stel een automatisch bedrag in om opzij te zetten
  Je kunt vaak kiezen voor een automatische overboeking. Kies ervoor om elke maand een automatisch bedrag weg te zetten. Dan kun je het niet vergeten en voorkom je ook dat je het geld aan iets anders uitgeeft.

 3. Zorg voor een buffer
  Zorg voor een buffer voor onverwachte uitgaven, zoals een kapotte wasmachine of vaatwasser. Op deze manier kun je altijd geld opzij blijven zetten voor je droomhuis en heb je ook een potje voor onverwachte uitgaven. Een handige tip van het Nibud: zet elke maand 10 procent van je nettosalaris opzij.

 4. Zet extra inkomsten opzij
  Ontvang je een extra bedrag naast je vaste inkomen, zoals vakantiegeld of een dertiende maand? Zet dit dan meteen opzij, op deze manier geef je het geld niet meteen uit.

 5. Zet geld opzij voor de lange termijn met een vaste rente

  Ben je in de mogelijkheid om geld op zij te zetten voor de langere termijn met een hogere rente? Je geld wordt dan meer waard, dan wanneer je het op de bank laat staan tegen een lagere rente.

Wil je starten met geld opzij te zetten voor jouw droomhuis? Dat kan met het DELA CoöperatiespaarPlan De kenmerken van de spaarverzekering van DELA, het CoöperatiespaarPlan:

 • Een vaste rente van 2,00 procent
 • Voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar.
 • Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Beëindiging binnen 10 jaar kost 150 euro.
 • Minimuminleg is 10 euro per keer.
 • Periodiek inleggen kan tot maximaal 2.400 euro per jaar.
 • Eenmalig inleggen of bijstorten kan per jaar tot een totaalbedrag van 12.000 euro op je polis(sen). DELA kan in de toekomst de mogelijkheid tot bijstorten stopzetten. Lees verder.
 • Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.