Het wordt dit weekend lekker warm. Ideaal weer om spontaan de barbecue aan te steken. Maar hoe speel je een BBQ klaar in zo’n korte tijd? Met deze tips bereid je in een mum van tijd een heerlijk grillfestijn voor je vrienden.

Smullen tijdens het wachten

Een houtskoolbarbecue heeft wat tijd nodig om op te warmen. Terwijl de barbecue op temperatuur komt, kunnen je gasten hun trek alvast stillen met wat hapjes. Denk aan snelle (kant-en-klaar) dips, brood en een frisse simpele salade. Een borrelplank doet het ook altijd goed. Dat geeft jou nog wat extra tijd om alles voor te bereiden.

Extra leuk: verras je visite met een cocktail als aperitief. Een mojito is zo gemaakt en smaakt altijd goed op een warme zomeravond. Liever snel aan tafel? Gasbarbecues en elektrische barbecues zijn in tien minuten op temperatuur.

BBQ in buffetvorm

Bespaar jezelf heel wat werk en ga voor een BBQ in buffetvorm. Zet (vegetarisch) vlees, groente, brood, salade en sauzen klaar op tafel en laat je gasten zelf kiezen wat ze opscheppen. Tip: laat één vriend vroeg komen om samen alles klaar te zetten.

Bofkipburger

Heb je nog ruim een halfuur voor je gasten komen en heb je zin in een malse kipburger? Verras je vrienden dan met ‘het nieuwe vleesch’. Barbecuekoning Jord Althuizen helpt je alvast op weg met zijn heerlijke Louisiana Bofkipburgers met het nieuwe vleesch van De Vegetarische Slager. Bekijk hier het recept.

Smeuïg sausje erbij

Een BBQ is niet compleet zonder sauzen. Knoflooksaus, whiskysaus en barbecuesaus staan op menig tuintafel tijdens een BBQ. Indruk maken op je gasten met een zelfgemaakte saus is ook zo gepiept. Met een beetje sriracha, (vegan) mayonaise en sweet chili zet je in no-time een heerlijcke saus op tafel. Een perfeckte match bij de Bofkipburgers.

Inpakken maar

Heb je niet genoeg tijd gehad om vlees, vis of groente voor te bereiden? Win tijd door het in te pakken in aluminiumfolie. Zo gaart het een stuk sneller op de barbecue en heb je als grillmeester meer tijd voor je vrienden.

Potluck BBQ

Wordt er zo spontaan gegrild dat je zelfs geen tijd meer hebt om een complete BBQ voor te bereiden? Ga dan voor één verrassend barbecuerecept met bijvoorbeeld de Bratwurst, Ereburger of Kipstuckjes. Niet alleen heel lekker, maar ook klaar in een tangomdraai. Vraag je vrienden allemaal iets mee te nemen: van drankjes tot aan de dips en salade.

Meer vegetarische barbecuerecepten

Heb je de smaak te pakken en wil je meer vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor de 16 heerlijke BBQ-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende BBQ. Beleef zelf dat een avondje grillen minstens zo lecker en gezellig is met het nieuwe vleesch.