Nu autoriteiten vanwege de coronacrisis adviseren vooral thuis te blijven, werkt een groot deel van Nederland vanuit huis. Thuiswerken gebeurt echter niet altijd veilig. Sommige bedrijven geven toegang namelijk voorrang op veiligheid. Zo vinden hackers nieuwe ingangen om gevoelige informatie te bemachtigen.

Met een Virtual Private Network (VPN) kunnen thuiswerkers een veilige verbinding naar kantoor leggen en op afstand werken. Het gebruik van VPN-verbindingen neemt dan ook over heel de wereld in rap tempo toe.

Uit cijfers van een grote VPN-aanbieder blijkt dat het wereldwijde gebruik van de Virtual Private Network-technologie sinds 11 maart met 165 procent is toegenomen. Nederland ziet met een stijging van 240 procent zelfs de grootste groei in zakelijk VPN-gebruik.

Werken zoals je op kantoor gewend bent

Een goede VPN-verbinding, zoals die van Bitdefender bijvoorbeeld, maakt je computer onderdeel van het bedrijfsnetwerk. Het wordt zo mogelijk om toegang te krijgen tot bestanden en applicaties, net als op kantoor.

Alle data die wordt verstuurd via een VPN-verbinding, zoals websitebezoeken en e-mails, loopt via een beveiligde VPN-tunnel. Deze data wordt versleuteld, zodat het onleesbaar is wanneer kwaadwillenden het zouden onderscheppen. Zo kun je met een gerust hart bedrijfsgevoelige informatie versturen.

Groter entertainmentaanbod

Een VPN helpt je niet alleen om veiliger te werken, maar ook om meer uit je entertainment te halen. Met een VPN heb je namelijk toegang tot media en informatie van overal ter wereld.

Vaak is entertainment, zoals het aanbod van streamingsdiensten als Netflix of je favoriete sportzender, alleen voor een specifieke regio toegankelijk. Met een VPN kan je deze geografische beperkingen omzeilen via externe servers. Zo heb je meer opties en keuze uit een groter aanbod dan voorheen.

Met een VPN kun je daarnaast overal openbare wifi gebruiken om te streamen of browsen, zonder je zorgen te hoeven maken dat je wordt gehackt of iemand online meekijkt.

Zelf een veilige VPN-verbinding installeren

Maak het beste van meer tijd binnen doorbrengen en ervaar de voordelen van een VPN zelf. Bitdefender heeft een VPN-oplossing als onderdeel van de Bitdefender Premium Security.

Hiermee installeer je zelf een betrouwbare VPN-verbinding om veilig te werken, gebruik te maken van streamingdiensten, browsen of internetbankieren met meerdere computers of smartphones tegelijk.

Ontdek hoe eenvoudig de Bitdefender VPN te installeren, configureren en personaliseren is. Bezoek bitdefender.nl voor meer informatie.