Op zoek naar het mooiste plaatje? Wacht even met het boeken van je vakantie, want ook in Nederland kun je prachtige foto's maken. Wat dacht je van het sfeervolle Amersfoort?

Je zult versteld staan als je ziet wat voor foto's je kan maken in eigen land. Het centraal gelegen Amersfoort is hier een mooi voorbeeld van.

Fotogeniek Amersfoort

Als historisch middelpunt van Nederland heeft Amersfoort een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Wandelend door de pittoreske kronkelstraatjes kom je veel middeleeuwse bouwwerken tegen, zoals de in het oog springende Koppelpoort. Tegelijkertijd ontdek je dat de stad een van de groenste van Europa is en vol met hippe hotspots zit.

Buitenlandgevoel

Pak je camera maar vast in, want in Amersfoort struikel je over de prachtige fotoplekjes. Zowel lopend door het centrum als struinend door de creatieve en industriële wijk De Nieuwe Stad, waan je je in het buitenland.

Kun je het verschil aanwijzen tussen foto's gemaakt in eigen land en foto's gemaakt in het buitenland? Laat je uitdagen en doe de quiz.