Maar liefst negen op de tien Nederlanders smult van aardappelen en 95 procent vindt dat je er een goede maaltijd mee op tafel kan zetten. Toch staat de aardappel steeds minder vaak op het boodschappenlijstje.

39 procent van de Nederlanders zijn de afgelopen twee jaar minder aardappelen gaan eten, blijkt uit onderzoek van WeConnect. Ben jij door de ruime keuze in de supermarkt de oude-vertrouwde aardappel uit het Hollandse veld ook uit het oog verloren? (Her)ontdek een aantal van de vele voordelen van aardappelen.

Aardappelen zijn gezonder dan je denkt

Datzelfde onderzoek wijst uit dat de meeste Nederlanders op ingrediënten letten wanneer ze boodschappen doen. Toch weten maar weinig mensen dat de aardappel een goede bron is van voedingsstoffen.

In de meeste landen worden aardappelen zelfs als groente beschouwd. De aardappel is in tegenstelling tot vele andere koolhydraten namelijk een bron van voedingsvezels, vitamine C, vitamine B, foliumzuur en kalium.

Aardappelen krijgen niet voor niets het gezondheidscijfer 7,9 van voedingswaardetabel.nl. Daarmee scoort de aardappel veel beter dan pasta of witte rijst.

De ene koolhydraat is de andere niet

Steeds meer Nederlanders willen gezonder eten en minder koolhydraten consumeren. En laten koolhydraten nou net de bekendste voedingsstof van de aardappel zijn. Maar wat veel mensen niet weten, is dat niet alle koolhydraten hetzelfde zijn.

In aardappelen zitten goede koolhydraten, meervoudige koolhydraten, die een belangrijke bron van energie zijn voor je hersenen en spieren. De meervoudige koolhydraten uit aardappelen kan je vergelijken met koolhydraten uit peulvruchten, volle granen, fruit en overige groenten.

Puur natuur uit het koelschap

"Veel Nederlands hebben vooroordelen met betrekking tot aardappelen uit het koelvak", aldus de leverancier van vers gekoelde aardappelen CêlaVíta.

Wist jij dat aardappelen uit het koelschap puur natuur zijn en je dus zonder schuldgevoel voor gemak kan kiezen? Slechts veertig procent van de Nederlanders weet dat. De verse en gekoelde aardappelen van CêlaVíta zijn bijvoorbeeld alleen gewassen in Veluws bronwater, voorgegaard en verpakt. Ze bevatten geen toevoegingen en maken het lekker makkelijk om een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel te zetten.

Word geen 'aardappelvergeter'

"Vandaag de dag zijn verse en gekoelde aardappelen actueler en relevanter dan ooit. Ze combineren gemak met versheid. Precies waar veel Nederlanders graag voor kiezen."

Ontdek waarom je geen aardappelvergeter maar juist (weer) aardappeleter zou moeten worden. Lees meer op Kiesversgekoeld.nl.