2022 stond in het teken van besparen. De energieprijzen stegen en ook een bezoekje aan de supermarkt was iedere keer weer spannend. De inflatie is hoog en dat zal naar verwachting ook in 2023 nog wel zo blijven. Veel mensen zijn al fanatiek aan de slag gegaan met kozijnfolie, radiatorventilatoren en tochtstrips. Toch blijft besparen vaak een uitdaging. Gelukkig zijn er veel goede manieren om slim te besparen. In dit artikel ontdek je er alles over, lees snel verder.

Door de gestegen kosten doen nog meer Nederlanders hun best om energie te besparen en slim te shoppen. Webwinkel bol.com wil daarbij helpen. Op de speciaal ingerichte pagina vind je handige producten en tips die helpen om flink te besparen op een manier die bij je past.

Zeker nu het winter is, kunnen we niet om het besparen van energie heen. Soms moet je eerst investeren om vervolgens te besparen. Deze investering hoeft niet groot te zijn. Al met een paar kleine aanpassingen krijg je meer grip op je energieverbruik. Hier vind je verschillende manieren om energie te besparen in een handig overzicht.

Broodnodig

Met name de prijzen voor brood en fruit en groente stegen afgelopen jaar hard. Daarbij staat brood op nummer een van de producten die het meest worden weggegooid. In Nederland gooien we samen zo’n 2,5 miljoen broden per week weg . Zonde voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee. Daarom heeft bol.com een speciale sectie ingericht met als doel minder brood weggooien.

Wist je dat je door het vacuüm verpakken van voedsel de houdbaarheidsdatum tot wel vier keer zo lang wordt? Ook het gebruiken van luchtdichte vershoudbakjes verlengt de houdbaarheid van je eten aanzienlijk. Op de pagina bewaren is besparen ontdek je er alles over.

Wie wat bewaart en slim inslaat, heeft wat

Gezien de houdbaarheidsdatum zijn brood, fruit en groente misschien niet de meest geschikte producten om groots in te slaan. Anders is dat met producten die een lange houdbaarheidsdatum hebben en die je altijd weer nodig hebt, zoals wasmiddel, vaatwastabletten en producten voor de dagelijkse hygiëne. Door deze alledaagse producten bijzonder voordelig in te slaan, kun je dagelijks besparen.

Met de slimme dagelijks besparen-deals van bol.com kunnen kortingen oplopen tot wel zestig procent op de adviesprijs. Hiermee bespaar je direct op je wekelijkse uitgaven. Als je ergens een plekje over hebt, is een voorraadje aanleggen ook een erg goed bespaar-idee.

Nog meer voordeel

Een andere manier om slim te shoppen, is het instellen van het VoordeelSeintje. Dan krijg je een persoonlijk bericht als producten op jouw verlanglijstje in prijs dalen en ben je altijd als eerste op de hoogte als er een korting is.

Als je vaker online bestelt, kan het bovendien interessant zijn om gebruik te maken van de Select-optie van bol.com. Je betaalt dan niet alleen nooit meer verzendkosten, met de Select-Deals krijg je korting op populaire producten en op artikelen die mensen vaker nodig hebben.

Hoe bespaar jij?

Voor mensen die in het nieuwe jaar eenvoudig willen besparen, heeft bol.com alle producten en manieren om flink te besparen op een rijtje gezet. Met behulp van deze overzichtelijke Slim Shoppen-pagina kan iedereen op z’n eigen manier besparen. Ontdek welke manier van besparen bij jou past en krijg waar voor je geld.