Om het binnenblijven een beetje aangenamer te maken voor de jongere thuisblijvers in Nederland en België is er een speciale digitale boekenclub geopend. Hier kunnen kinderen zowel e-books lezen als verhalen luisteren die door bekende Nederlanders worden voorgelezen.

De digitale boekenclub is ontstaan doordat het voor veel ouders een uitdaging is om hun kinderen bezig te houden en te onderwijzen nu ze noodgedwongen thuiszitten.

Veel online initiatieven

Gelukkig ontstaan er dagelijks nieuwe initiatieven die helpen het dagprogramma van thuiszittende kinderen in te vullen. Met het initiatief van de digitale boekenclub wil bol.com kinderen en hun ouders een hart onder de riem steken en verveling verminderen.

Bekende voorlezers

Verschillende bekende Nederlanders helpen mee. Zo zijn er door Janouk Kelderman, Rein van Duivenboden, Sosha Duysker en Melissa Drost voorleesvideo’s opgenomen vanuit hun huis. Zij lezen steeds korte verhalen voor, die los van elkaar geluisterd kunnen worden.

Iedere ochtend om 09.00 uur verschijnen nieuwe video’s van BN’ers die voorlezen: precies op tijd voor de opening van het digitale thuiskantoor van ouders. Daarnaast komen er iedere week nieuwe e-books en luisterboeken bij.

“Het minste dat wij als bol.com kunnen doen is het thuiswerken voor ouders wat makkelijker maken en kinderen tegelijkertijd een waardevolle invulling van hun tijd bieden.”
Annet Scheermeijer, director boeken bij bol.com

Elke week nieuwe boeken

In de boekenclub van bol.com vinden kinderen elke week nieuwe e-books en luisterboeken voor verschillende leeftijdscategorieën en interesses. De verhalen kunnen stoer, spannend, leerzaam en grappig zijn.

Voor de keuze in boeken wordt samengewerkt met uitgeverij Overamstel, uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, uitgeverij Querido en uitgeverij Lannoo.

Het aanbod

De nieuwe digitale luisterboeken in de boekenclub zijn onder andere Arabische sprookjes van Rodaan Al Galidi, De Grijze Jager - De jacht op het schaduwdier van John Flanagan en Het grote Boer Boris Luisterboek van Ted van Lieshout.

Daarnaast zijn er e-books te vinden van Jacques Vriens (Oorlogsgeheimen), Janneke Schotveld (Superjuffie!) en Anna Ruhe (Magische Apotheek Deel 1).

De boeken van de digitale boekenclub zijn voor 0,01 euro per stuk te lezen en beluisteren bij bol.com. Benieuwd naar de voorleesvideo’s van vandaag? Bekijk ze hier.