Je móet op tijd op school zijn om je tentamen te maken en uitgerekend dan is je band lek, heeft de trein flinke vertraging of komt de tram gewoon helemaal niet opdagen. Blogger Jennie heeft dé oplossing.

Al twee jaar crosst Jennie Gielen dwars door Rotterdam in volle vaart met haar longboard naar school, supermarkt en studentenhuis. "Afgekeken van mijn oudere zus, want ik vond haar zó cool met dat board. Voor mij is het een ideaal vervoermiddel. Ik pak m’n plank uit de gang, doe de spullen die ik nodig heb op m’n rug en klaar. Ik ben overal in een paar minuten en ga ongeveer net zo snel als op de fiets. In het donker zet ik de zaklamp van mijn telefoon aan en ik gebruik fietslichtjes op mijn kleding om goed gezien te worden. Mijn board laat me nooit vallen. Ook letterlijk. Inmiddels kan ik vrij goed rijden: ik sta stabiel op de plank en over stoeptegels veert het board gewoon mee. Trucjes in de halfpipe laat ik liever aan anderen over, maar ik wil nog wel leren 'dansen' op de plank."

'Kijk, een langrolplank'
"Samen met vriendinnen of mijn zus maak ik graag tochten. Niets heerlijkers dan superhard van een heuvel af rollen. Het gevoel van vrijheid, nergens aan denken, heerlijk. Soms suizen we voorbij en horen we nog net 'Kijk, Jan, dat is zo’n langrolplank'. Hilarisch! Of het nu heel praktisch is of voor mijn plezier: mijn plank en ik horen bij elkaar. Misschien krijgt hij op termijn een paar nieuwe wieltjes, maar hij kan nog wel even mee. Hij blijft mij altijd trouw en ik hem."

Lees meer over Jennie en haar longboard op www.jenniefromtheblog.com, laat haar weten waar jij trouw aan bent en maak kans op een tijdschriftenpakket + plaid.

Het leven draait om keuzes maken. Kies je voor verandering, of ben je tevreden met je huidige situatie en blijf je waar je bent? In deze special gaan mensen met verschillende achtergronden dieper op dit thema in.

Meer informatie over Blijven loont? Kijk dan op Nuon.