Bij ‘delen’ denk je misschien meteen aan sociale media. Maar de nieuwe telefoon van BlackBerry kent ook nog andere manieren van sharing.
 

Mooie foto’s stuur je door via Instagram, korte gedachtes plaats je op Twitter, een cv staat op LinkedIn en je belevenissen verschijnen op Facebook. Er wordt op dit moment meer informatie gedeeld dan ooit tevoren, want sharing was nog nooit zo makkelijk als nu.

Maar behalve sociale media (en natuurlijk bellen) zijn er nog meer manieren om gegevens te delen. De nieuwe BlackBerry Z10 heeft bijvoorbeeld enkele interessante technieken aan boord, die BlackBerry dan ook graag met je wil… eh… delen.

Scherm
Zo is er het vernieuwde chat- en videobelprogramma BlackBerry Messenger. Niet alleen kun je face-to-face praten met vrienden, maar door de functie ‘scherm delen’ kunnen anderen ook meekijken met wat er op jouw scherm gebeurt. Ideaal als je bijvoorbeeld foto’s wilt laten zien.

Daarnaast is de BlackBerry Z10 uitgerust met NFC (Near Field Communication). Met deze draadloze verbinding kunnen smartphones communiceren. Foto’s, apps of contactpersonen: je deelt ze door je telefoon simpelweg tegen een andere BlackBerry aan te tikken.

Foto’s
De ingebouwde camera (8 megapixel) is aangevuld met enkele bewerkingsprogramma’s voor nog mooiere foto’s. Het resultaat daarvan kun je met een HDMI-kabel of met een draadloze DLNA-verbinding snel en makkelijk laten zien op je televisie.

Waarom zou je genoegen nemen met Instagram, Twitter, LinkedIn en Facebook als je ook ‘scherm delen’, NFC en een televisiemodus erbij kan krijgen? Het delen van informatie was nog nooit zo makkelijk als nu, maar de BlackBerry Z10 maakt het nog net iets makkelijker.