Ik zie het nog zo voor me. Het natte beton op de fundering van ons huis beschermd door lintjes om te voorkomen dat een Duitse herder er per ongeluk in zou tuinen. Door: Victoria Koblenko

Pogingen daartoe waren talrijk. Ik verleidde ons pup maar al te graag met z’n harige lijf over de lintjes heen te springen in ruil voor een snoepje en imiteerde daarna zelf zijn lenige sprong. Samen zaten we dan op het beklaagden bankje. Ik voor mijn kapotte knieën en hij voor de vertrapte bloemen  die door oma in de tuin waren aangelegd.

Met die tuin is het later wel goed gekomen. Evenals met het bouwen van ons familie nest. Die zomer is misschien de mooiste uit mijn jeugd. Die rode bakstenen aangeven aan de metselaars, staren naar de hemel om het dak op het huis getimmerd te zien worden. Papa schilderde een kinderkamer vol wolken met zijn kleine meisje op een blauwe wolk, starend de toekomst in. De toekomst bracht ons enkele jaren later naar Nederland.

Het familie nest is onlangs verkocht, maar die heerlijke bouwval heeft indruk gemaakt. Als ik het me kon permitteren zou ik om de vijf jaar willen verhuizen om me helemaal onder te dompelen in dat geregel van vergunningen, vloerverwarming, bouwmarkten, en gietvloer specialisten. Heerlijk. En in de tussentijd eens per jaar naar Maison et Object beurs in Parijs,  de Salone del Mobile in Milaan, bibliotheken vol inspiratie opbouwen uit interieur tijdschriften en op de mini wereldreizen objecten verzamelen voor in dat nieuwe te (ver)bouwen avontuur.

Intussen is dat drie keer gelukt. Maar echt nestelen in mijn huis wil het maar niet lukken. Intussen breng ik vaker mijn tijd door in hotels en gehuurde appartementen in het buitenland waar ik steeds vaker werk. En misschien dat juist daardoor het romantische beeld van een familie nest zelf bouwen helderder dan ooit aan de horizon van mijn toekomst staat.

Mede mogelijk gemaakt door speeljetoekomst.nu
Een grote familie wens, een droomhuis, maar ook veel reizen voor fun of carrière zijn gebeurtenissen die ook jouw financiële toekomst kunnen beïnvloeden. Het kan daarom geen kwaad om nu alvast te bekijken hoe deze en andere keuzes invloed hebben op jouw toekomst. www.speeljetoekomst.nu