Ongeveer 65% van de  Nederlanders tussen de 30-70 jaar heeft een verhoogd totaal cholesterolgehalte (>5 mmol/L.).* Hoe zit het eigenlijk met jouw cholesterol?

Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Mensen denken vaak dat cholesterol alleen iets is dat voorkomt bij mannen, oude mensen en mensen met overgewicht. Dit is niet zo, het geldt namelijk voor zowel mannen als vrouwen tussen de 30-70 jaar oud. En lang niet iedereen is op de hoogte van zijn of haar cholesterolgehalte.

Simpele aanpassingen
Wat ook niet veel mensen weten is dat het cholesterolgehalte vrij gemakkelijk te meten is en dat je met een paar simpele aanpassingen in je voeding en leefstijl vaak het cholesterolgehalte positief kunt beïnvloeden.

Meten is weten
Je kunt nu je cholesterol gratis laten meten tijdens de Nationale Cholesterol Test on tour. Kijk op  www.nationalecholesteroltest.nl wanneer er bij jou in de buurt gemeten wordt.

*Cijfers gebaseerd op het totale cholesterolgehalte van Nederlanders tussen 30-70 jaar. Bron: Factsheet Hartstichting, november 2012.