Je hoort het zo vaak: een gezonde leefstijl zorgt dat je beter in je vel zit. Maar wat houdt een gezonde leefstijl precies in en wat zijn de voordelen voor je gewicht en cholesterol? Becel pro-activ helpt je in 7 stappen je doel te bereiken.

Stap 1: Relax
We hebben veel aan ons hoofd: werk, gezin, sport, vrienden en altijd bereikbaar op je smartphone. Een beetje stress is geen probleem, maar te veel is niet goed voor je gezondheid. Trek regelmatig even de stekker eruit: zet je telefoon en beeldschermen uit en ga naar buiten voor een wandeling of halfuurtje joggen.

Of duik de keuken in om een gezonde maaltijd te maken en eet die gezellig samen met je gezin of vrienden. Kruip eens op de bank met een goed boek en ga lekker vroeg naar bed. Tijd voor jezelf is geen luxe, maar pure noodzaak om de batterij weer op te laden.

Stap 2: Eet lekker (en gezond)
Bij een gezonde leefstijl hoort natuurlijk lekker en gezond eten. Voldoende groenten, fruit, volkoren producten, vis en gezonde vetten (bijvoorbeeld in plantaardige olie en halvarine). Dat levert je lichaam belangrijke vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen.

Gezond eten is niet lastig, maar vooral een verwennerij voor je lichaam. Uiteindelijk geeft die fruitsmoothie, die grote groene salade of dat gegrilde visje veel meer energie en voldoening dan een maaltijd uit de snackbar.

Stap 3: Langzaam naar een goed gewicht
Als je kleren niet meer passen en je merkt dat je gezondheid door de extra kilo’s in het geding komt, is het zaak om in actie te komen. De beste manier om gewicht te verliezen: rustig aan. Dus vooral geen crashdieet!

Probeer steeds gezonde keuzes te maken. Geen zak friet, maar aardappeltjes uit de oven. Geen croissant, maar een bruine bol met makreel. Geen koekje, maar fruit. Geen film op tv, maar een pittige wandeling. Stap voor stap zal je merken dat je kilo’s verliest.

Stap 4: Kom in beweging
Rust roest. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen is minstens een halfuur per dag matig intensief bewegen. Denk aan wandelen, fietsen, tuinieren of het huishouden doen. Zorg dat je zo intensief beweegt dat je hartslag stijgt en je ademhaling versnelt.

Daarnaast geldt de Fitnorm: drie keer per week intensief bewegen, bijvoorbeeld tennis, joggen, fitness of zwemmen. Meer bewegen mag natuurlijk altijd. Want wist je dat bewegen ook heel goed is voor je humeur?

Stap 5: Slaap lekker
Mensen hebben gemiddeld zeven tot acht uur slaap nodig per dag. Schiet dat er bij jou vaak bij in? Probeer eens een tijdje eerder naar bed te gaan. Je zult merken dat het je energie oplevert.

Stap 6: Stop de ongezonde gewoontes
Iedereen weet dat roken niet goed is voor de gezondheid. Wil je werken aan een gezonde leefstijl, dan is dat een van de eerste dingen die je zou moeten aanpakken. Vraag hulp, bijvoorbeeld aan je huisarts, of lees er een goed boek over. En hoe zit het met alcohol? Aanbevolen wordt om niet elke dag te drinken en om niet meer dan twee glazen (man) of één glas (vrouw) te drinken.

Stap 7: Help de natuur een handje met Becel pro-activ
Veel Nederlanders kampen met een verhoogd cholesterolgehalte. De zes stappen hierboven helpen mee aan een gezonde leefstijl en ze zijn ook belangrijk voor je cholesterolgehalte. Wie nog iets extra’s wil doen, kan Becel pro-activ gebruiken om actief het cholesterol te verlagen als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl.

Becel pro-activ bevat plantensterolen. Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5 - 2,4 gram plantensterolen per dag kan het cholesterol na twee tot drie weken verlagen met 7 tot 10 procent. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Op ieder Becel pro-activ product staat vermeld hoeveel gram plantensterolen een portie van dat product bevat. Meer dan 3 gram plantensterolen per dag heeft geen extra cholesterolverlagend effect en wordt niet aanbevolen.

Becel pro-activ producten zijn niet bedoeld voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en voor kinderen onder de vijf jaar, omdat zij speciale voedingsbehoeften hebben. Zij dienen daarom met hun huisarts te overleggen alvorens deze producten te gebruiken. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen ook hun arts te raadplegen.

Meer weten?

- Kijk voor meer informatie op de website van Becel pro-activ
  of de pagina van Becel pro-activ op Unilever.nl.
-
Recepten met Becel pro-activ
- De producten van Becel pro-activ
- Wist je trouwens dat Becel pro-activ partner van de Hartstichting is?
-
Informatie over de Becel pro-activ portieverpakking (horeca)
- Bekijk de nieuwe Becel pro-activ reclame met Karin Bloemen.