Ben je van plan om je huidige auto te verkopen of juist een nieuwe aan te schaffen? Dan is timing belangrijk, want ook de automarkt kent seizoenen. Het loont om je ogen in de zomermaanden open te houden voor occasions.

De prijzen van occasions bewegen met de seizoenen mee. Voor een cabrio betaal je in de zomer meer dan in de winter, aan een SUV met vierwielaandrijving ben je juist in de winter meer kwijt. Als je van plan bent om je op de automarkt te begeven, loont het om je aan- of verkoop goed te timen.

Of je nu een koper of verkoper bent, de snelste weg naar een goede deal is AutoScout24. Op de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland staan bijna 230.000 occasions. Een advertentie plaatsen is gratis.

Op het juiste moment kopen

Er zijn een paar momenten in het jaar waarop het betreden van de tweedehands automarkt extra interessant is. Zo verwisselen er rond de jaarwisseling minder occasions van eigenaar, wat je als koper een goede uitgangspositie in de onderhandelingen geeft. Autohandelaren willen immers liever niet met een grote voorraad ‘oude’ auto’s opgescheept zitten.

Ook in de zomer loont het om de markt goed in de gaten te houden. In aanloop naar de vakantieperiode stijgt de vraag, om in de relatief stille maanden juli en augustus weer te dalen. Dit is vanuit financieel oogpunt een gunstig moment om je slag te slaan.

Timing en prijs

Heb je geen haast en al een model op het oog, dan is het een goed idee om de prijsontwikkeling een tijd te volgen en de beste deal af te wachten. Ook als je je auto van de hand wil doen, is het verstandig om het verkoopmoment weloverwogen te bepalen.

Hetzelfde geldt voor de vraagprijs; via de gratis waardebepaling van AutoScout24 weet je snel wat je auto op dit moment waard is. De combinatie van goede timing en een realistische, marktconforme vraagprijs geven de meeste kans op een snelle en bevredigende verkoop van je auto.

Vind je droomauto (en verkoop je oude)

Ben je toe aan een nieuwe droomauto? AutoScout24 heeft een groot en divers aanbod van bijna 230.000 gebruikte en nieuwe auto’s. Door de tientallen filters vind je op AutoScout24.nl snel en eenvoudig wat je zoekt.

Daarnaast kun je ook filteren op auto’s met een SuperDEAL. Dit zijn opvallende advertenties met prijsverlagingen van minimaal 5 procent en ten minste 500 euro.

De grootste online portal van Nederland en Europa is ook voor autoverkopers het ideale startpunt. Een advertentie plaatsen is gemakkelijk, gratis en de perfecte manier om je auto tegen een mooie prijs van de hand te doen.