Abu Dhabi is het strijdtoneel voor de laatste Grand Prix van het Formule 1-seizoen. Op het Yas Marina Circuit is snelheid de eerste prioriteit, in de woestijn eromheen zijn vermogen en fourwheeldrive minstens zo belangrijk. Welke auto’s staan zowel op de weg als offroad hun mannetje?

De eerste editie van de Grand Prix van Abu Dhabi vond pas in 2009 plaats. Sebastian Vettel schreef de GP drie keer op zijn naam, Lewis Hamilton ging vier keer met de winst aan de haal.

Max Verstappen eindigde sinds zijn entree in de Formule 1 achtereenvolgens op plaats 16 (2015), 4 (2016), 5 (2017) en 3 (2018). Bijzonder is dat de Grand Prix van Abu Dhabi om vijf uur ‘s middags lokale tijd start en daardoor bekendstaat als een zogenaamde ‘dag-naar-nachtrace’.

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn naast de luxe bolides van de rijken veel terreinauto’s te bewonderen. Welke van die wagens zijn woestijnbestendig? Hieronder voor je uitgezocht aan de hand van het 250.000 occasions tellende aanbod van AutoScout24.

1. Toyota Land Cruiser

Toyota is verreweg het meest populaire automerk in de Verenigde Arabische Emiraten, gevolgd door Nissan en Mitsubishi. De Land Cruiser is een onbetwiste Toyota-klassieker: de productie startte in 1951. In Europa zul je deze 4x4 niet heel veel op de weg tegenkomen, al is het vinden van een goede occasion niet heel ingewikkeld.

2. Mercedes-Benz G-500

De G-Klasse van Mercedes-Benz is een verzameling terreinwagens met meer dan genoeg vermogen om offroad veel plezier mee te beleven. De G-500 oogt door zijn militaire uitstraling onverwoestbaar en is voorzien van een luxueus interieur. Auto’s uit de G-Klasse staan erom bekend zeer waardevast te zijn, mits je er een beetje voorzichtig mee bent natuurlijk.

3. Jeep Grand Cherokee

De eerste Jeeps werden na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gebouwd voor het Amerikaanse leger. Het huidige aanbod van de autobouwer uit Ohio bestaat volledig uit SUV’s, zowel crossovers als offroad-modellen. De Grand Cherokee met fourwheeldrive is één van de paradepaardjes van Jeep, en aanzienlijk betaalbaarder dan de G-Klasse.

4. Kia Sorento

Over betaalbaar gesproken: ben je op zoek naar een écht goede 4x4-deal, dan gooit de Kia Sorento hoge ogen. Voor een paar duizend euro heb je een fourwheeldrive van Zuid-Koreaanse makelij die bekendstaat om zijn offroad-capaciteiten. Niet onbelangrijk: bij veiligheidstests presteert de Sorento standaard uitmuntend.

5. Nissan Qashqai

Zoals gezegd behoort Nissan tot de populairste automerken in de Verenigde Arabische Emiraten. Met de Nissan Qashqai heeft de Japanse fabrikant dan ook een echte woestijnvreter in de gelederen die niet onderdoet voor zijn iets oudere broertje, de Nissan X-Trail. Vooral de Qashqai wordt online veel te koop aangeboden; competitieve prijzen gegarandeerd.

Vind jouw droomauto

Wil je een krachtpatser die offroad van geen wijken weet, dan is AutoScout24 de perfecte plek om je zoektocht te starten. Op het grootste autoplatform van Nederland en Europa zijn 250.000 occasions verzameld. Dankzij de slimme filters op AutoScout24.nl en in de 2,5 miljoen keer gedownloade app kun je op jacht naar jouw droomauto. Ook voor verkopers biedt het platform uitkomst, want een advertentie plaatsen is gratis.