Op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk willen de OranjeLeeuwinnen hun Europese titel van 2017 een groots vervolg geven. Een blik in de garage van de sterren die aankomende maand strijden om de wereldtitel.

Wie protserige praalwagens zoals bij de mannelijke voetbalvedettes verwacht, komt bedrogen uit. Bij de dames gaat het er een stuk bescheidener aan toe, wat gezien het gebrek aan miljoenensalarissen niet meer dan logisch is. Dat het vrouwenvoetbal wel degelijk serieus is, blijkt uit de volle stadions en prestaties van topclubs als Olympique Lyon, Arsenal en Barcelona. Hieronder een overzicht met het 250.000 occasions tellende aanbod van AutoScout24 bij de hand.

Auto’s van de Oranje-vrouwen

De ster van het EK 2017 was Lieke Martens. Dat jaar verkozen tot de beste voetbalster ter wereld. Ze speelde zich in de kijker van Barcelona, waar ze sindsdien haar voeten laat spreken. Met Nissan als sponsor heeft Martens behalve over haar baan ook over haar auto niets te klagen: ze doorkruist de Spaanse kuststad in een hagelwitte Nissan Juke.

De gedoodverfde opvolgster van Martens voetbalt bij Arsenal: Vivianne Miedema, door haar collega’s gekroond tot beste speelster van de FA Women’s Super League. De in Hoogeveen geboren goaltjesdief kreeg in aanloop naar het EK een Volkswagen Polo cadeau van de plaatselijke autodealer. Ook de rest van de Oranje-selectie verkiest praktisch boven pronken: de stijlvolle Lyon-speelster Shanice van de Sanden rijdt in een KIA en recordinternational Sherida Spitse in een Renault Captur.

Amerikaanse vedette

Op het WK gaan de OranjeLeeuwinnen de strijd aan met grootmachten als Engeland en de Verenigde Staten. De onbetwiste vedette van Team USA is Alex Morgan. Ze sierde meerdere covers van Sports Illustrated, zat in The Simpsons en heeft 5,7 miljoen volgers op Instagram. Morgan houdt van auto’s: ze was het gezicht van een campagne rondom de Chevrolet Equinox en is in het bezit van een Land Rover Defender en een Range Rover Sport.

De ‘Range’ is ook aan de andere kant van de oceaan populair: Engeland-middenvelder Jordan Nobbs komt naar de training in de Britse SUV. Ellen White, topscorer van het Engelse team, zweert bij Vauxhall, de naam waaronder Opel in het Verenigd Koninkrijk opereert. Op dit moment rijdt de Birmingham City-speelster rond in een Astra GTC Sport.

Vind jouw droomauto

Ben je zelf toe aan een nieuwe auto, dan is AutoScout24 de perfecte plek om de zoektocht naar je droomauto te starten. Op het grootste autoplatform van Nederland en Europa zijn 250.000 occasions verzameld. Dankzij de slimme filters op AutoScout24.nl en in de 2,5 miljoen keer gedownloade app kun je gericht aan de slag. Datzelfde geldt voor verkopers, want een advertentie plaatsen is gratis.