Een sportauto, wie droomt er niet van? Autosites puilen uit van de occasions waarvan het water je in de mond loopt, van felbegeerde klassiekers tot zeldzame supercars. Deze vijf sportauto’s zijn even snel als stijlvol.

Pontiac Firebird

Alleen die naam al: Firebird. Dan kan geen saaie auto zijn. Deze zogenaamde ‘pony car’ werd ontworpen om te concurreren met de Ford Mustang. Van 1967 tot 2002 rolden er vier generaties van de lopende band. Op AutoScout24 doen verkopers deze eyecatchers voor spotprijzen vanaf een paar duizend euro van de hand. Bewonderende blikken gegarandeerd.

McLaren P1 GTR

De GTR plug-in hybride beleefde zijn primeur op de Autosalon van Parijs in 2012. Van de originele P1 zijn er 375 gemaakt. De McLaren P1 GTR is nog zeldzamer en produceerde maar 58 exemplaren. Van dit automerk zijn sowieso oogverblindende sportauto’s te vinden.

Ferrari 275 GTB/4

Zeg je sportauto, dan zeg je Ferrari. Een van de bijzonderste creaties van het Italiaanse merk is deze 275 GTB/4. Het model wordt een ‘long-nose’ genoemd en is erg gewild onder verzamelaars. Tussen 1966 en 1968 zijn er slechts 330 gemaakt. Voor liefhebbers met iets minder diepe zakken: op AutoScout24 staan tientallen Ferrari’s met een aanzienlijk schappelijker prijskaartje te koop.

Aston Martin DB7

Zeg je Aston Martin, dan zeg je James Bond. In Spectre rijdt agent 007 in een speciaal voor de film gemaakte DB10 en later in de klassieke DB5. Een stuk minder zeldzaam, maar daarom niet minder, is de Aston Martin DB7. Door het tijdloze ontwerp groeide deze Gran Turismo uit tot een van de meest succesvolle modellen van de Britse autobouwer. Een sportauto uit het boekje.

Mercedes-Benz SL

De allereerste supercar? Volgens velen is dat de 300 SL met vleugeldeuren die Mercedes-Benz van 1954 tot 1957 maakte. Het is niet voor niets al jaren een van de meest begeerde klassiekers. Sindsdien kwamen verschillende opvolgers op de markt, waarvan de SLS AMG de indrukwekkendste variant is.

Vind jouw droomauto

Wat je budget ook is en hoe je wensenlijstje er ook uitziet, bij AutoScout24 vind je altijd jouw droomauto. Met meer dan 240.000 occasions is AutoScout24.nl het grootste autoplatform van Nederland en Europa. Gebruik de filters op de website of in de app en wie weet staat er binnenkort een sportauto voor de deur.