Een verhuizing, een andere baan, een gezin: elke verandering zorgt voor nieuwe wensen op het gebied van vervoer. Hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuwe auto?

Het laatste wat je als autobezitter wilt, is dat je trouwe bak het ineens begeeft en niet meer op te lappen is. Daarom hieronder vier tekenen dat het tijd is voor een nieuwe auto. Toe aan een nieuwe auto? Op AutoScout24 vind je meer dan 240.000 occasions.

1. Je auto is te oud

Ben je in het bezit van een barrel dat met duct tape bij elkaar gehouden wordt, dan is het raadzaam een nieuw exemplaar aan te schaffen. Online staan honderdduizenden tweedehands auto’s met smart op een nieuwe eigenaar te wachten. Niemand wil namelijk opgescheept zitten met een wagen die niet meer door de apk-keuring komt.

2. Je auto is te klein

Gezinsuitbreiding is leuk zolang je er de ruimte voor hebt. Met een appartement van 50 vierkante meter of een bescheiden (stads)auto zit je immers al snel aan je limiet. Is de achterbak niet langer opgewassen tegen de hoeveelheid vakantiespullen? Dan is het tijd voor een mooie stationwagen.

3. Je auto is te groot

De kinderen zijn de deur uit, maar de stationwagen is gebleven. Handig voor verhuizingen en tripjes naar het tuincentrum. Voor de rest vooral een net iets te dure auto. Waarom niet terugschakelen naar een kleine, zuinige auto met hetzelfde vermogen?

4. Je auto is te duur

De auto die je in een opwelling kocht, blijkt bij nader inzien een inschattingsfout. Hij slurpt brandstof en het onderhoud kost je klauwen met geld. Neem je verlies en ga op zoek naar een alternatief waar je hart sneller van gaat kloppen, maar je portemonnee niet van overstuur raakt.

Vind jouw droomauto

Weet je zeker dat je een nieuwe auto wilt, maar heb je geen haast? Houd dan de markt goed in de gaten en reageer meteen als je jouw droomauto voorbij ziet komen. Met het grootste online aanbod van Nederland en Europa en met meer dan 2,5 miljoen app-downloads is AutoScout24 het beste startpunt van je zoektocht naar jouw droomauto.