Wanneer je van plan bent om een auto te kopen, wil je niet te veel betalen. Dit zijn de voordeligste momenten om een auto te kopen.

Als je de advertenties goed in de gaten houdt, zie je dat de verkoopprijzen van zowel nieuwe als tweedehandse auto’s sterk afhankelijk zijn van de verschillende seizoenen. Toe aan een nieuwe auto? Op AutoScout24 vind je meer dan 240.000 occasions.

Nieuwe auto’s

Je kunt tot wel duizenden euro’s besparen als je in het juiste seizoen een nieuwe auto koopt. Een cabrio zal in de zomer bijvoorbeeld een stuk prijziger zijn dan in de winter. De vraag naar cabrio’s schiet bij tropische temperaturen namelijk sneller omhoog dan het kwik van de thermometer. En naarmate de temperaturen lager worden, neemt ook de vraag - en dus ook de vraagprijs - af.

Andersom geldt hetzelfde: auto’s met vierwielaandrijving, zoals SUV’s, zijn in de herfst- en winterperiode gewilder dan in de zomer, waardoor de kans groter is dat deze juist in de zomermaanden goedkoper zijn.

Richting het einde van het jaar blijven veel autoverkopers met een voorraad auto's zitten die ze nog vóór het nieuwe kalenderjaar willen verkopen. Dit komt omdat een auto met een ouder bouwjaar vaak iets minder waard zijn dan auto's met een jonger bouwjaar. Dit is wederom een goed moment om in prijs te onderhandelen.

Tweedehandse auto's

Ook de markt voor tweedehandse auto’s is trendgevoelig. Wanneer er een run is op nieuwe auto's, blijven verkopers vaak met de oude modellen zitten. Dit creëert een goede onderhandelingspositie voor de koper, omdat de autohandelaren niet met een grote voorraad 'oude' auto’s opgescheept wil zitten.

Daarnaast is het in december en januari vaak wat rustiger bij verkopers van tweedehandse auto’s. Veel mensen zijn rond de feestdagen niet bezig met het aanschaffen van een auto. Dit biedt voor jou als koper weer kansen om een goede deal te kunnen sluiten.

Vind jouw droomauto

Het loont dus om van tevoren goed research te doen in welke periode je mogelijk het voordeligst een auto kan kopen. AutoScout24 is wat dat betreft het perfecte platform. Met het grootste online aanbod van Nederland en Europa en met meer dan 2,5 miljoen app-downloads is AutoScout24 het beste startpunt van je zoektocht naar jouw droomauto.

Klik hier om het gehele aanbod te bekijken óf om een gratis advertentie te plaatsen voor jouw auto.