Om een pubquiz te kunnen winnen moet je beschikken over wat algemene kennis. Vergroot deze met de volgende zes tips.

1. Sta open

Er bestaat geen cursus waarmee je in een korte tijd een schat aan algemene kennis vergaart. Dit is een dagelijkse bezigheid. Bijvoorbeeld door het nieuws te volgen, wat verder gaat dan koppen snellen. Lees daadwerkelijk krantenartikelen en kijk journaals of actualiteitenprogramma’s.

2. Wees geïnteresseerd

Algemene kennis ontwikkelen gaat samen met oprechte interesse. Door open te staan voor wat er in de wereld gebeurt, zijn mensen in staat om dingen te onthouden die aan een ander voorbij gaan. De motivatie om meer te willen weten, is dé kracht achter een beter geheugen.

3. Zoek het verband

Herhaal wat je hebt gezien of gelezen. Ga geen lijstjes stampen. Dit heeft op de lange termijn geen effect. Doseer nieuwe informatie die je tot je neemt en probeer dit te linken aan kennis die er al is. Deze manier van verbanden leggen zorgt dat je beter zult onthouden.

4. Neem rust

Wil je meer weten over bepaalde materie en deze bestuderen? Zorg voor afwisseling en neem voldoende rust. Hersenen hebben tijd nodig om informatie te verwerken. Ook een goede nachtrust is belangrijk. Tijdens het slapen sluiten de hersenen zich af van de zintuigen en verwerken de ervaringen van die dag.

5. Eet je slim

Weet wat je eet. Zo wordt het geheugen versterkt door Vitamine B, antioxidanten (zwarte bessen, frambozen, aardbeien), vlees en vis.

6. Test je kennis

Oefen of jouw kennis is gestegen, door mee te doen met quizzen en spelprogramma’s op tv. Zoals ‘Zullen we een Spelletje doen’ (met Nick en Simon) op SBS6.  

Wil jij samen met je vrienden je kennis in de praktijk testen? Kom dan langs in één van de deelnemende Amstel kroegen voor de Amstel Vriendenquiz. Een onvergetelijke avond met vrienden, mooie prijzen en natuurlijk een biertje! Kijk voor mee informatie op www.amstel.nl/vriendenquiz.