Bekijk hieronder de feed die gedurende dag geplaatst is.

donderdag 1 juni 2017 om 21:11
Samenvatting Alpe d'HuZes
Samenvatting Alpe d'HuZes
Samenvatting Alpe d'HuZes
donderdag 1 juni 2017 om 20:56
Tien miljoen!

De twaalfde editie van Alpe d'HuZes heeft het fantastische voorlopige eindbedrag opgeleverd van ruim tien miljoen euro. Omdat sommige acties nog doorlopen en nog toezeggingen binnenkomen, zal in oktober het definitieve eindbedrag worden bekend gemaakt. "Ik ben ontzettend trots op iedereen die ons heeft geholpen om weer een stapje dichterbij de dag gekomen dat er niemand meer dood gaat aan kanker", aldus voorzitter Johan van der Waal.  

Op naar 2018

In 2018 zal de 13e editie van Alpe d'HuZes plaatsvinden op donderdag 7 juni. De inschrijving voor volgend jaar is al open via www.opgevenisgeenoptie.nl/2018

Foto credit: Frank van Engelen
donderdag 1 juni 2017 om 19:36
Bekijk hier de livebeelden van Alpe d'HuZes
Livebeelden Alpe d'HuZes
Livebeelden Alpe d'HuZes
donderdag 1 juni 2017 om 18:54
Weersomstandigheden gedurende de dag

Vanaf half vijf vanochtend zijn bijna 4000 kanjers bezig met hun gevecht tegen de Alpe d’Huez. De ‘Nederlandse’ berg. Samen verbonden in de strijd tegen kanker. De temperatuur was 22 graden in het dal en 16 graden op de berg: gunstige weersomstandigheden voor een sportieve prestatie. Het was tot nu toe een dag vol strijdlust, afzien en emoties. Helaas is het weer rond 18.00 uur omgeslagen.
donderdag 1 juni 2017 om 18:14
"Ik hoop op een wonder"

Ze dacht dat ze hersteld was van borstkanker. Het afgelopen jaar bleken er toch uitzaaiingen te zijn. Ondanks de verwachting van de artsen dat ze niet zal herstellen, blijft Sylvia Struiwigh-Tekstra (36) positief: "Ik hoop op een wonder. Net als bij de geboorte van mijn dochter. Want ondanks de chemokuren werd Yfke in 2012 gezond geboren."

Volgens Sylvia is onderzoek essentieel. "Dat is de belangrijkste reden dat wij samen met familie en vrienden, in totaal 69 mensen, voor de vierde keer meedoen met Alpe d’HuZes. Onder de naam Silly’s Life."

Lees hier het uitgebreide verhaal over Silly’s Life.

Foto: Frank van Engelen
donderdag 1 juni 2017 om 17:11
Fietsen voor mama

Wijnand van Diermen fietste vandaag samen met zijn zoon Rowan en dochter Dana Alpe d’HuZes. Met op het frame moeder Marina die vorig jaar juli op te jonge leeftijd overleed aan kanker.  
Fietsen voor mama
Fietsen voor mama
donderdag 1 juni 2017 om 16:08
De weddenschap
De weddenschap
De weddenschap
donderdag 1 juni 2017 om 15:23
Supporters zijn onmisbaar!

Ze zijn minstens net zo belangrijk als de deelnemers. Ze zijn er om een steun in de rug te geven. Als het even te zwaar is. Ze zijn er voor een knuffel of geven een schouder om te huilen. Dankzij de supporters kunnen de deelnemers net die ene klim extra maken en daarmee hun grenzen verleggen.

Fotograaf: Eline Dols
donderdag 1 juni 2017 om 14:27
Marc: geld is nodig
Marc: geld is nodig
Marc: geld is nodig
donderdag 1 juni 2017 om 12:37
Niets weerhoudt Jordy van deelname Alpe d’HuZes

Dit jaar was hij van plan te vieren dat hij tien jaar kankervrij was; definitief geen patiënt meer. Helaas liep het anders voor Jordy van Ettekoven (34). Bij de laatste controle bleek de kanker terug te zijn. Toch weerhoudt niets hem ervan om als vrijwilliger deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Over doorzettingsvermogen gesproken… 

Zojuist beklom Jordy de Alpe d’Huez. Op zijn motor. Hij zet zich voor het tiende jaar op rij in voor Alpe d’HuZes als motard. Voor Alpe d’HuZes is het belangrijk op elkaar te kunnen bouwen en om bij te dragen wat past binnen je vermogens. Door de intensieve chemobehandelingen liep Jordy blijvende schade op aan zijn zenuwstelsel. Daardoor kan hij niet fietsen of lopen. “Als motard draag ik, ondanks mijn beperkingen, een steen bij aan de strijd tegen kanker.”

Lees hier het hele verhaal.
donderdag 1 juni 2017 om 11:47
Hoe hebben we ons voorbereid op de koersdag? 

Hier vind je een overzicht van alle tot nu toe verschenen onlinemagazines van Alpe d’HuZes. Ze geven een mooi beeld van hoe we ons op de ‘Nederlandse berg’ hebben voorbereid op de koersdag. 
donderdag 1 juni 2017 om 10:55
"Ik gun anderen dat geluk ook"
Interview Maarten van der Weijden
Interview Maarten van der Weijden
donderdag 1 juni 2017 om 10:23
Brabanders zijn goed vertegenwoordigd

Ook zo nieuwsgierig waar al die deelnermers nou vandaan komen? We hebben het voor je op een rijtje gezet.
donderdag 1 juni 2017 om 09:37
Een zonnige start van Alpe d’HuZes

De zon schijnt en het is momenteel 13 graden op de Alpe d’Huez. Dat loopt langzaam op naar 20 graden. Perfect weer om een ultieme sportprestatie te leveren!

Foto: Harry Kleijnen
donderdag 1 juni 2017 om 08:29
donderdag 1 juni 2017 om 07:31
Eerste deelnemer gefinisht

De eerste deelnemer die boven kwam, zoefde de finish voorbij. Maar hij nam even de tijd om verslag te doen van de eerste beklimming. “De start was geweldig. Al die mensen die samen de berg omhoog gaan in de strijd tegen kanker. Het begin ging goed, maar aan het einde werd het voor mij steeds zwaarder, dus ik moest meteen al tot het uiterste gaan. Ik fiets zelf voor zes mensen uit mijn directe omgeving. Allemaal hebben ze te maken met deze vreselijke ziekte. Voor iedere persoon ga ik één keer de berg op. Ik moet dat halen, want opgeven is geen optie.” En weg was hij. Op naar de volgende vijf beklimmingen!
donderdag 1 juni 2017 om 07:07
Eerste klim Alpe d'HuZes
Eerste klim Alpe d'HuZes
Eerste klim Alpe d'HuZes
donderdag 1 juni 2017 om 05:34
De stilteklim is begonnen

De deelnemers zijn gestart met de eerste beklimming, de zogenaamde ‘stilteklim’. Tijdens deze klim gaan de deelnemers in stilte omhoog ter nagedachtenis van alle dierbaren die zijn overleden aan kanker en aan hen die nog strijden tegen kanker. Alle emoties zijn te lezen op de gezichten van de deelnemers die allemaal verbonden zijn met hetzelfde doel: in de toekomst niemand meer dood aan kanker. Het zijn ruim 4000 deelnemers, maar de mensenmassa lijkt één geoliede machine. Eenheid maakt macht.
donderdag 1 juni 2017 om 04:30
Twaalfde Alpe d’HuZes is begonnen!

Vandaag is het zover. Zojuist is de twaalfde editie van Alpe d’HuZes gestart, waarbij bijna 4000 sportievelingen de Alpe d’Huez 1 tot 6 keer beklimmen voor onderzoek naar kanker. Op deze dag vecht iedereen zijn of haar eigen strijd. Niet alleen tegen de berg, maar ook tegen de emoties. Voor de deelnemers is opgeven vandaag geen optie!

Sinds de start van het evenement in 2006 is er in totaal al ruim 141 miljoen euro opgehaald. 100 procent van de opgehaalde sponsorgelden wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek om ervoor te zorgen dat in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Wil je de koersdag live volgen?

Foto: Arjan Gotink