De ogen van de wereld zijn deze dagen gericht op Japan, een bijzonder land met een fascinerende eetcultuur. Met dit gemakkelijke recept voor een betaalbaar broodje kipschnitzel haal je het Tokio-gevoel in huis en geniet je, behalve van de Oranje-prestaties, ook van de Japanse keuken.

Tijdens de Olympische Spelen kom je als tv-kijker ogen en oren tekort. Vanwege het tijdsverschil (in Japan is het zeven uur later dan in Nederland) gaat de sport de hele dag door. ’s Ochtends een hockeyduel van de Oranje-vrouwen, ’s middags de tijdrit van de Nederlandse wielrenners en wielrensters en om het af te maken ’s avonds de finale van het spectaculaire 3x3-basketbal: elke olympische dag zit vol hoogtepunten.

Japanse keuken

Een hele zit, maar gun jezelf wel de tijd om te slapen én te eten. De Japanse keuken kan daarbij een handje helpen. Bij Japans eten denk je al gauw aan sushi, sojasaus en Japanse mix. Maar er is nog zoveel meer. De UNESCO heeft ‘washoku’, de traditionele manier van eten bereiden in Japan, uitgeroepen tot Cultureel Werelderfgoed. De Japanse culinaire invloeden zijn over de hele wereld merkbaar. Zo is een Poké bowl met zalm, een gerecht van fijngesneden rauwe vis, ook buiten het Land van de Rijzende Zon populair aan het worden.

Broodje kipschnitzel

Waar ze in Japan ook gek op zijn: broodjes kipschnitzel. Onder de naam ‘katsu sando’ worden dunne witte sandwiches belegd met krokante kip, koolsla en sojasaus-mayo. Met dit recept maak je in een handomdraai een gerecht met een Japans tintje. Zeer geschikt als snelle hapy tijdens de olymische dagen en nachten voor de buis.

>Het complete recept vind je onderaan dit artikel

Betaalbaar

Nog meer inspiratie nodig? ALDI heeft hapjes en drankjes in alle soorten en maten voor een spannende en meeslepende sportdag samen op de bank voor Oranje. Betaalbaar, lekker en toch een hele tafel vol.

Recept: Japans broodje kipschnitzel met koolsla en sojasaus-mayo

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 maisbollen (of andere grote bollen)
  • 4 krokante kipschnitzels
  • ½ spitskool, in dunne reepjes gesneden
  • 2 flinke wortelen, geraspt
  • 2 bosuitjes, in dunne reepjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel azijn
  • ½ theelepel sesamolie
  • 4 augurkensticks
  • Peper & zout
  • Scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten

Stap 1
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2
Meng voor de Japanse koolsla 3 eetlepels mayonaise met een theelepel sojasaus door elkaar. Voeg ook de knoflook, honing, azijn en sesamolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep het door de geraspte wortel en fijngesneden kool. Bestrooi met de bosui.

Stap 3
Bak de schnitzels in een beetje zonnebloemolie op middelhoog vuur in 10 minuten aan beide kanten krokant en gaar.

Stap 4
Roer de overgebleven theelepel sojasaus door de overgebleven mayonaise. Snijd de broodjes open en bestrijk de bovenste snijhelften met de sojasaus-mayo. Schep wat Japanse koolsla op de broodjes en leg de kipschnitzels erbovenop, gevolgd door een augurk (of leg die ernaast). Serveer de rest van de koolsla naast het broodje kipschnitzel.

Ontdek hier meer heerlijke recepten. Gevarieerd, makkelijk en betaalbaar.