Als je de Nederlandse sporters wilt toejuichen vanaf de bank, word je wel op de proef gesteld door het tijdsverschil met Japan. Met deze tips voor een gemakkelijk en betaalbaar ontbijt houd je het 's nachts en 's ochtends moeiteloos vol.

De Olympische Spelen van Tokio vormen het klapstuk van een lange en enerverende sportzomer. Omdat het in Japan zeven uur later is dan in Nederland, vinden veel onderdelen in onze nacht en ochtend plaats. Zo starten de wegwedstrijden bij het wielrennen diep in de nacht (Nederlandse tijd) en is de aankomst aan het einde van de ochtend voorzien.

Bakkersgoud

Wil je juichen voor Oranje en geen seconde missen, dan zul je er deze weken dus vroeg je wekker moeten zetten. Met een zelfgemaakt en stevig ontbijt start jij je dag goed. Daar kun je zelfs een gouden randje aan geven door te kiezen voor vers brood met een toepasselijke naam: Bakkersgoud. Heerlijk met beleg of als basis voor een smakelijke tosti met kaas, ontbijtspek en avocado.

>Het complete recept vind je onderaan dit artikel

Product van het Jaar

Bakkersgoud is het kwaliteitsbrood van ALDI dat niet alleen in de smaak, maar ook in de prijzen valt. Bakkersgoud rustiek extra volkoren is door de Nederlandse consument onlangs gekozen tot Huismerk Product van het Jaar 2021. De Bakkersgoud-broden worden op ambachtelijke wijze gemaakt met de beste natuurlijke ingrediënten, zoals Nederlandse tarwe.

Lekker gemakkelijk

Bakkersgoud-brood kun je ook gebruiken om een overheerlijke tosti van te maken. Verwen jezelf eens met een tosti die is belegd met plakjes kaas, ontbijtspek en avocado. Lang hoef je daar niet voor in de keuken te staan: in een kwartiertje ben je klaar en heb je een voordelig, voedzaam én lekker ontbijtje. Zo houd je alle tijd over om zorgeloos samen op de bank te genieten van de Oranje-successen in Tokio.

Betaalbaar

Nog meer inspiratie nodig? ALDI heeft hapjes en drankjes in alle soorten en maten voor een spannende en meeslepende sportdag samen op de bank voor Oranje. Betaalbaar, lekker en toch een hele tafel vol.

Recept: Tosti met kaas, ontbijtspek en avocado

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 tomaat
  • 1 rijpe avocado
  • boter
  • sambal
  • bieslook

Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten

Stap 1
Bak het spek in een hete koekenpan totdat het knapperig wordt. Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op een stukje keukenrol. Maak daarna de pan schoon.

Stap 2
Beleg de boterham met een plakje kaas. Smeer een klein beetje sambal over de kaas en leg hier twee schijfjes tomaat op. Verdeel de avocado en strooi er wat bieslook over en leg er nog een plakje kaas op.

Stap 3
Leg de boterhammen op elkaar en smeer de buitenkant met boter in.

Stap 4
Verhit de koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s in 6 minuten goudbruin. Keer halverwege.

Ontdek hier meer heerlijke recepten. Gevarieerd, makkelijk en betaalbaar.