Een wereldreis. Een koopwoning met je partner. Kinderen die uit huis gaan om op zichzelf te wonen. Door de jaren heen verandert er veel in je leven. Veranderingen die erom vragen dat je je verzekeringen weer eens goed checkt. Want heb je eigenlijk nog wel voldoende dekking?

Dit zijn de momenten waarop het slim is om je verzekeringen onder de loep te nemen.

1. Als je gaat samenwonen

Jij en je partner hebben goed nieuws: jullie gaan samenwonen. Het liefste struin je samen woonboulevards af, maar samenwonen betekent ook een blik werpen op jullie verzekeringen. Zijn jullie helemaal verzekering-fit?

Check samen of jullie de volgende verzekeringen hebben:

  • Woonhuisverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Reisverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Ongevallenverzekering

Blijkt het dat jullie dubbel verzekerd zijn? Een van jullie kan de verzekeringen opzeggen en zich aanmelden op de andere polis. Dat kan bijvoorbeeld als jullie allebei een inboedelverzekering hebben.

Belangrijke tip: wanneer je al je verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengt, voorkom je dat bepaalde schades nergens verzekerd zijn. In het Woon- & VrijeTijdpakket van Aegon vind je alles: een inboedel- , woonhuis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, ongevallen- en doorlopende reisverzekering. Wil jij wél een inboedelverzekering, maar géén rechtsbijstandverzekering? Geen probleem. Je bepaalt zelf welke verzekeringen je wel en niet toevoegt aan het pakket.

2. Als je een kindje krijgt

Er is een nieuw familielid op komst. Naast het inrichten van de kinderkamer, is het óók belangrijk om je kindje mee te verzekeren. Geef veranderingen in je gezinssamenstelling altijd door aan je adviseur of verzekeraar. Goed om te weten: bij Aegon hoef je alleen de geboorte van je eerste kindje door te geven. Het maakt dus niet uit hoeveel kinderen je hebt.

3. Als je een verre reis gaat maken

Eindelijk is het zover: na jaren van flink sparen ga je een verre reis maken. Misschien wel naar de Verenigde Staten of het verre Australië. Voordat je de reis gaat maken, is het aan te raden om je reisverzekering te checken. Past de dekking bij je reis?

Als je vaker op reis gaat, kun je ervoor kiezen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. En reis je buiten Europa? Check dan of je een werelddekking hebt. Handig: de allriskdekking van de Aegon Doorlopende Reisverzekering heeft standaard een wereld- en annuleringsverzekering.

4. Als je kinderen uit huis gaan

Met pijn in je hart zie je toe dat je kinderen het huis uitgaan om te studeren. Wat heeft dit voor invloed op je verzekeringen?

De hoogte van je premie verandert als je kinderen uit huis gaan. Soms zijn uitwonende, studerende kinderen meeverzekerd. Dit betekent dat je ook de spullen van de studentenkamer kunt meeverzekeren. Check dus goed hoe dit bij jou geregeld is.

Heb je geen studerende kinderen (meer)? Dan zijn ze niet meer met jou meeverzekerd als ze het huis uitgaan. Vergeet niet om dit door te geven aan je adviseur of verzekeraar, want dit scheelt in de premie.

5. Als jij en je partner uit elkaar gaan

Helaas gaat het leven niet altijd over rozen. Het zou kunnen dat jij en je partner na een aantal jaar besluiten om uit elkaar te gaan.

Als alle verzekeringen op jouw naam staan, kun je de gezinssamenstelling en de dekking aanpassen. Ben jij de partner die uitgeschreven wordt van de polis? Sluit dan nieuwe verzekeringen af die passen bij je nieuwe situatie.

De Verzekering-Fit Check: zorg dat je een leven lang goed verzekerd bent

Je gezin, je woning, je reisbagage: alles wat waardevol is, wil je goed beschermen. Check daarom goed of jouw verzekeringen nog up-to-date zijn.

Om ervoor te zorgen dat je altijd en overal goed verzekerd bent, heeft Aegon de Verzekering-Fit Check. In deze checklist worden belangrijke levensgebeurtenissen in kaart gebracht en vind je handige tips.

Wil jij al je verzekeringen onderbrengen bij één verzekeraar, zodat je zeker weet dat je overal de juiste dekking hebt? Kies dan voor het Woon- & VrijeTijdpakket van Aegon. Dit pakket biedt een inboedel- , woonhuis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstands-, ongevallen- en doorlopende reisverzekering.

Je bepaalt zelf welke verzekeringen je in het pakket opneemt. En ook tussentijds kun je verzekeringen toevoegen of stopzetten.