HILVERSUM - Het televisieprogramma RTL Boulevard gaat dagelijks aandacht besteden aan de discussie over het homohuwelijk die door de nieuwe regering is geagendeerd.

Het is de eerste keer dat het populaire showbizzprogramma een politiek geëngageerde actie voert, meldde een RTL-woordvoerder woensdag. De tv-makers vinden het absurd dat er wordt gemorreld aan de verworvenheid van het homohuwelijk.

In welk vat RTL Boulevard de actie gaat gieten is nog niet bekend. Het zou een dagelijkse vaste rubriek kunnen zijn, maar ook is het mogelijk dat de deskundigen naast Albert Verlinde, zoals bijvoorbeeld een advocaat, er vanuit hun discipline aandacht aan besteden.

Steun

Verlinde krijgt veel steun voor zijn internet-actie tegen de zogeheten homoparagraaf in het regeerakkoord. Al honderden mensen, onder wie veel prominenten, hebben Verlinde via de sites van de Gaykrant en RTL Boulevard een steunbetuiging gestuurd.

Verlinde zegt zich vooral te ergeren aan PvdA-voorman Bos. De kersverse minister van Financiën vindt dat ambtenaren die geen homohuwelijken willen sluiten, begrip verdienen.