BRUSSEL - Vlaanderens bekendste overgrootvader, 'bompa Pfaff', is in de nacht van maandag op dinsdag in Brasschaat overleden. Hij was 77 jaar. Dat heeft de Vlaamse zender VTM dinsdag gemeld.

Bompa Pfaff (echte naam Edilberth Seth) was de schoonvader van Jean-Marie Pfaff, de vroegere doelman van het Belgische nationale elftal. De Pfaffs staan centraal in een reallifesoap over hun leven in Brasschaat. Het is een van de best bekeken televisieprogramma's in Vlaanderen. Bompa had inmiddels vijf kleinkinderen en was al zeven keer overgrootvader.

Bompa groeide op als kind van kermisexploitanten. Als zesjarige stond hij al op het podium als clown. Later werd hij goochelaar.

Bompa en Bobo, zoals Seth en zijn vrouw werden genoemd stonden altijd klaar voor de opvang van hun kleinkinderen zodat dochter Carmen en schoonzoon Jean-Marie konden werken aan hun sportwinkel en voetbalcarrière. Na het overlijden van zijn echtgenote in 1987 namen Jean-Marie en Carmen 'den bompa' in huis. In de tv-reeks komt vooral de bourgondische familieman aan bod: met een flesje bier aan de keukentafel.

Bompa sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Op 19 augustus 2006 werd hij voor zes weken opgenomen in het ziekenhuis en begin februari werd hij naar het ziekenhuis gebracht met een zware bronchitis en een blaasontsteking.