AMSTERDAM - RTL-baas Fons van Westerloo wil voorkomen dat Henkjan Smits jurylid wordt in het SBS-programma 'So you wannabe a popstar'.

Bekijk video

De talentscout, die onlangs van RTL 4 overstapte naar SBS 6, mag volgens de mediamagnaat het eerste halfjaar geen functie vervullen als die in de programma's Idols en X Factor.

Idols

Volgens Van Westerloo is de clausule in het oude contract van Smits niet af te kopen. "Ik heb helemaal geen kwade gevoelens jegens Henkjan", zegt hij dinsdag in De Telegraaf. "We willen hem zelfs graag terug in de jury van de volgende Idols. Maar in de jury van een concurrerend muziekprogramma is uitgesloten."

De 45-jarige televisiebekendheid, die volgende week al in de nieuwe talentenjacht te zien moet zijn, maakt zich geen zorgen. "Volgens mij wordt de soep niet zo heet gegeten als die wordt opgediend", reageert hij in de ochtendkrant. "Ik neem aan dat Fons en ik er als volwassen mensen uitkomen."

Vanaf volgende week vrijdag strijden bij SBS 6 elf BN'ers, onder wie Geert Hoes, Hilbrand Nawijn en Tanja Jess, om een platencontract.