AMSTERDAM - De Britse acteur Daniel Radcliffe zal ook in de laatste twee films van de zevendelige Harry Potter-reeks de hoofdrol gaan vertolken. Dat heeft filmmaatschappij Warner Bros maandag gemeld.

De reeds opgenomen vijfde Potter-film, Harry Potter en de Orde van de Feniks, gaat op 13 juli in première. Radcliffe heeft nu bijgetekend voor Harry Potter en de Halfbloed Prins en Harry Potter and the Deathly Hallows (werktitel in het Nederlands: Harry Potter en het Fatale Heiligdom).

Harry Potter and the Deathly Hallows, is het laatste deel in de reeks van schrijfster J.K. Rowling dat zal verschijnen. De Engelstalige versie ligt een week na de première van Harry Potter en de orde van de Feniks in de winkel. Wanneer de laatste twee films zullen verschijnen is nog niet bekend.

Equus

Radcliffe (17) staat momenteel op het toneel in de Londense productie Equus, waarin hij een staljongen speelt die paarden mishandelt. Die rol staat ver weg van het Potter-personage. In het toneelstuk vloekt hij, rookt hij en is hij naakt te zien.