AMSTERDAM - De medicijnenverslaving van Robbie Williams is veroorzaakt door het succes van Take That in de jaren negentig. Dat zegt zijn moeder Jan zaterdag in de Britse krant The Sun.

Zij meent dat haar zoon emotioneel beschadigd is geraakt toen hij als tiener plotseling een wereldster werd. De druk die de Close Encounters Tour vorig jaar op zijn schouders legde, werd hem te veel, zegt ze.

Afkick

Onlangs werd 33-jarige popster opgenomen in een Amerikaanse ontwenningskliniek vanwege zijn verslaving aan antidepressiva. Inmiddels is hij op de helft van het acht weken durende afkickprogramma.

De moeder van de Britse popster is een hulpverleenster die werkt met drank- en drugsverslaafden, maar ze geeft toe dat ze een blinde vlek had voor de problemen van haar zoon. "Toen Robbie onlangs bij me op bezoek was, stortte hij in en lag hij in mijn schoot te huilen", vertelt ze.

Vrouw

Jan Williams is donderdag naar de Verenigde Staten vertrokken om haar zoon te steunen in de strijd tegen zijn verslaving. Ze weet dat ze niet veel voor hem kan doen. "Hij wil dat ik me geen zorgen om hem maak", vertelt ze. "Als moeder ben je altijd bezorgd om je kind, ook al is hij nu 33 jaar."

De moeder van Robbie is ervan overtuigd dat de problemen van haar zoon als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen als hij de perfecte vrouw ontmoet. "Hij heeft vaak gezegd dat hij een grote familie wil."