AMSTERDAM - Brooke Shields heeft Britney Spears haar hulp aangeboden. De 41-jarige filmster deed dat in het Amerikaanse programma Access Hollywood, dat maandag wordt uitgezonden.

Ze heeft goede hoop dat de 25-jarige popdiva er weer helemaal bovenop komt. "Alles komt goed met Britney", denkt Shields. "Ze kan alle steun gebruiken en heeft haar kinderen nodig."

Depressie

Diverse media vermoeden dat 'La Spears' gebukt gaat onder een postnatale depressie. Ze heeft twee zoons, Sean Preston van 1,5 jaar en Jayden James van zes maanden.

Sinds vorige week verblijft Britney in een ontwenningskliniek in Malibu. Naar verluidt wordt de zangeres, die vlak voor haar opname haar hoofd kaal schoor, behandeld wegens een drugs- en alcoholverslaving.

Druk

Shields schreef een boek over de postnatale depressie die haar trof na de geboorte van haar dochter Rowan (3). "Als Britney mijn boek aan het lezen is, hoop ik dat het haar helpt", vertelt de 41-jarige ster uit 'Blue lagoon'. "Zo niet, dan sta ik voor haar klaar als ze met iemand wil praten."

Shields en Spears staan beiden al sinds hun vroege jeugd in de schijnwerpers. De ex-vrouw van tennisser André Agassi denkt dat de constante druk van de media heeft bijgedragen aan de problemen waarmee Britney heeft te kampen.