LONDEN - De kaartverkoop voor de Beautiful World Tour van de Britse band Take That heeft in Groot-Brittannië een ware stormloop veroorzaakt. Alle 370 duizend kaarten voor de concerten gingen vrijdag binnen drie uur over de toonbank, meldt de BBC.

Honderden fans lagen in de rij bij verkooppunten. Toen om 09.00 uur de verkoop begon, crashte de website van de kaartverkoop. "We zijn totaal overdonderd", reageert bandlid Mark Owen. "We hebben er zin in en gaan dit de beste tournee ooit maken", voegt collega Jason Orange daaraan toe.

Fans klagen over de prijzen die op veilingsites als eBay worden gevraagd voor de kaartjes. Twee zitplaatsen op de eerste rij in Londen worden aangeboden voor bijna veertienduizend euro.

Nieuw album

Eind vorig jaar brachten Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald en Jason Orange na tien jaar een nieuw album uit, 'Beautiful world'. Met de eerste single 'Patience' bereikte de groep meteen de hoogte positie in de Britse hitlijsten. Eerder deze maand ging Take That er met de prijs voor beste single vandoor bij de Brit Awards.

De Beautiful World Tour start op 15 november in Birmingham en gaat langs acht grote Britse steden. In totaal geeft de boyband 29 concerten in Groot-Brittannië. Op 1 november doet Take That Ahoy' Rotterdam aan.