AMSTERDAM - Charlotte Church is zwanger. De geruchten gingen al een tijdje, maar de zangeres bevestigt het nieuws nu zelf op haar website. De vader van de baby is haar vriend, rugbyster Gavin Henson.

Om privéredenen wil de 21-jarige Charlotte geen details vrijgeven over haar zwangerschap. Wel vertelt ze dat zij en Gavin in de wolken zijn met de komst van hun eerste kindje.

Media

Verder laat het nachtegaaltje weten dat ze in een ideale wereld het nieuws over haar zwangerschap niet al in dit stadium had willen delen met iedereen.

"Maar door alle speculaties in de media had Charlotte het gevoel dat ze geen andere keuze had dan het nieuws openbaar te maken", meldt haar website. "Zo heeft ze de kans haar fans zelf de waarheid te vertellen."

Roken

Eerder meldden Britse roddelbladen al dat Church zwanger is. Ze zou zijn gestopt met roken en drinken. Dat was opvallend, omdat ze bekendstaat om haar drank- en sigarettenconsumptie en haar feestgedrag.

Church brak als kind door als zangeres. Ze is onder meer bekend van nummers als 'All love can be' en 'Crazy chick'. In Groot-Brittannië werd ze ook bekend van de televisieserie The Charlotte Show.