AMSTERDAM - SBS6 maakte donderdag bijna alle namen bekend van prominenten die deelnemen aan het nieuwe programma So You Wannabe A Popstar. Schaatser Erik Hulzebosch maakt ook deel uit van dat gezelschap.

Eerder al sijpelden de namen van Hilbrand Nawijn, Tanja Jess, Viktor Brand en Jochem van Gelder naar buiten. Donderdag kwamen daar naast Hulzebosch de acteurs Monique van der Werff, Sacha Visser, Fajah Lourens, Nelleke van der Krogt en Geert Hoes bij.

Popster

Naar een elfde deelnemer zoeken de tv-makers nog. Het nieuwe amusementsprogramma begint vrijdag 16 maart en houdt in dat bekende Nederlanders, die geen zangcarrière hebben, worden omgeschoold tot popster. De wekelijkse show wordt gepresenteerd door Nance en Gerard Joling.

De jury staat onder leiding van Henkjan Smits, die een vergelijkbare functie eerder bekleedde bij de RTL-programma's Idols en X Factor. De bekende Nederlanders (BN'ers) worden persoonlijk begeleid door coaches die hun sporen in de muziekindustrie hebben verdiend.

Ze krijgen dagelijks zang- en dansles en leren hoe ze het publiek moeten entertainen. De BN'ers moeten niet alleen solo optreden, maar ook in een duet en als voorman/-vrouw van een band.