AMSTERDAM - Beyoncé Knowles kan weer gerust ademhalen. De zangeres heeft geen hepatitis A opgelopen tijdens een feestje van het mannenblad Sports Illustrated.

Haar woordvoerder maakte woensdag bekend dat zij niets heeft gegeten van de hapjes, die waren klaargemaakt door een met het virus besmette kok.

Ook de woordvoerder zelf hoeft niets te vrezen. "Godzijdank heeft geen van ons beiden iets gegeten", verzuchtte Alan Nierob. Volgens de medische dienst heeft ze geen gevaar gelopen." Hepatitis A is een zeer besmettelijke, maar zelden dodelijke ziekte, die vooral door eten drinken wordt overbracht.

Gastvrouw

De 25-jarige r&b-prinses was de gastvrouw van het feestje, dat op Valentijnsdag plaatsvond. De fuif werd gegeven ter gelegenheid van de bekende Swimsuit Issue, waarvan Beyoncé onlangs in bikini de cover sierde.

Het feestje is een van de dertien gelegenheden waarvoor de kok de afgelopen tijd de catering verzorgde. In het totaal zouden 3500 mensen kunnen zijn blootgesteld aan het virus. Tot op heden is er geen melding gemaakt van nieuwe besmettingen.