LOS ANGELES - Feestbeest en hotelerfgename Paris Hilton moet voor de rechter verschijnen. Ze werd dinsdag aangehouden omdat ze zonder licht reed in haar blauwe Bentley, terwijl haar rijbewijs is ingetrokken. De auto is in beslag genomen.

In januari werd de veelbesproken blondine veroordeeld voor rijden onder invloed en roekeloos rijgedrag. Ze kreeg toen een voorwaardelijke straf van drie jaar, een verplichte cursus over alcoholmisbruik en een boete van 1135 euro.

Hoorzitting

Volgens een woordvoerder van de plaatselijke politie moet nog officieel worden vastgesteld dat Paris achter het stuur zat. "Maar als uit de bekeuring inderdaad blijkt dat mevrouw Hilton achter het stuur zat, komt er een hoorzitting wegens het overtreden van haar voorwaardelijke straf."

Volgens haar woordvoerder was Hilton zich niet bewust van het feit dat haar rijbewijs was ingetrokken. Ook hijzelf zou hier niets van afweten.

Nicole Richie

Twee weken geleden werd al bekend dat een van de beste vriendinnen van Paris, Nicole Richie, kans maakt op een paar maanden cel. Zij werd in december voor de tweede keer binnen tien jaar opgepakt voor rijden onder invloed.

De wet in Californië schrijft voor dat mensen die binnen tien jaar tijd twee keer worden opgepakt voor dit misdrijf tot een celstraf van maximaal een jaar veroordeeld kunnen worden.